KRISTIANSAND: — Vi vil ikke gå ut med detaljer rundt tiltakene, men vi setter store ressurser inn på å få bukt med dette problemet, sier leder for ordensseksjonen ved Kristiansand politistasjon, Reidar Vang, til fvn.no.

Foreløpig har ikke politiet noe annet enn det publiserte filmmaterialet fra TV2 å forholde seg til, etter at rundt 60 fotballsupportere av det litt mer hardbarkede slaget, såkalte " casuals", barket sammen i en planlagt fight på en bortgjemt fotballbane i Vågsbygd søndag kveld, like før eliteseriekampen mellom Start og Brann.

— Vi har ikke noe grunnlag for å avhøre noen, da må vi ha identifiserte personer knyttet til konkrete hendelser, forklarer Vang.

Herreekvipasje

Slåsskjempene fra Kristiansand har sitt utspring i et supportermiljø som kaller seg Christianssand Herreekvipasje. For noen holder det ikke å være såkalte "ultras," hard core-supportere som gir alt både før, under og etter kampene. Noen reiser til og med til utlandet for å være med på slike casuals-oppgjør.

— Når det gjelder de personene i det lokale miljøet her i byen som kunne vært aktuelle, er det ingenting jeg vil kommentere akkurat nå, sier Vang.

— Hva gjør dere nå?

— Vi forsøker som sagt å kartlegge dette mijløet, samt drive forebyggende arbeid. Dette er jo forsåvidt et rimelig nytt fenomen her til lands, som er blitt tydelig forsterket den siste tiden.

Politiet i Kristiansand samarbeider med politi over hele landet og i utlandet for å bekjempe ukulturen i gråsonen mellom fotballsupportere og regelrette bråkmakere.

— Disse mennesken bruker kanskje fotballen som en arena for å få ut andre ting enn det som har med fotball å gjøre. Dette har jo veldig lite med sporten å gjøre overhodet, sier Vang.

"Trekker klubbnavnet ned i dritten"

Start-supportere diskuterer nå slåsskampen på Menighedens hjemmesider:

"Klart man skal bry seg! De trekker jo klubbnavnet vårt med seg ned i dritten. Hadde de vært en gjeng som slåss uten å nevne fotballklubber, som det er helt åpenbart at de ikke bryr seg om, så hadde det vært noe annet. Så lenge disse "liksom-representerer" Start, så bør alle folk som er engasjert i Start og det som skjer rundt klubben reagere," skriver en innsender på Menighedens forum på nett.

"En skam,dette er ikke ekte supportere," skriver en annen.

En tredje debattant har følgende replikk i ordvekslingen:

"Alle som er supportere av Start eller engasjert i Start på ett eller annet vis bør ta fullstendig avstand fra denne typen handlinger utført i forbindelse med navnet Start."

HVA MENER DU? Diskutér her: