KRISTIANSAND: — Ik Start tar sterk avstand fra miljøet og kulturen som casuals har, sier sikkerhetsansvarlig ved Sør Arena, Per A. Pedersen, til fvn.no.

Etter slåsskampen søndag, hvor casuals fra Bergen og casuals fra Kristiansand møttes til slåsskamp i Vågsbygd, varsler sikkerhetsansvarlig ved Sør Arena fortløpende sanksjoner mot det han karakteriserer som voldspøbler.

Vil bli utestengt Fra og med neste uke vil flere personer involvert i casuals-miljøet i Kristiansand være utestengt fra Sør Arena. Foreløpig er det ut denne sesongen.

  • Foreløpig er det ut denne sesongen og så vil det bli en vurdering, sier Pedersen og legger til:

— Vi aksepterer bare ikke den slags.

Ifølge Pedersen skal IK Start nå ha fått navnet på flere personer som er med i causals. De som nå blir nektet adgang til Sør Arena denne sesongen er alle menn i alderen 20-30 år.

Ifølge arrangementsansvarlig, Bjørn Berthelsen samarbeider Start med politiet i Oslo for å få bukt med problemet. Han har håp om at de nå vil klare å nøste opp i et miljø som stadig rekrutterer yngre personer.

  • Vi håper det. Politiet i Oslo er også opptatt at vi gjør noe med dette og nå sanksjonerer vi, sier Berthelsen til fvn.no.

Vil forhindre bråk på arenaen

Pedersen er helt klar på hva det er som må til i møte med casuals.

  • Forebyggende tiltak er å hindre dem å komme inn, slik at det ikke skjer noe inne på vår Arena. Det er å sette klare grenser og si at nok er nok.

Han mener at flere av de involverte ikke er klar over konsekvensene av aktivitetene.

— De rekrutterer unge, som synes det er kult og som ikke tenker over konsekvensene, og det bekymrer oss, sier han.

Nå vil flere av disse møte en stengt dør på Sør Arena.

— Det skal være hyggelig å være på vår arena. Det skal være et sted for trivsel, sier Pedersen til fvn.no.

Og er de først registrert er det ingen vei tilbake.

— De som er registert, de skal vi ikke ha tilbake, slår Pedersen fast.