LILLESAND/KRISTIANSAND — Resultatet var at jeg måtte sy 46 sting, 36 i pannen og 10 på nesen, sier Håvard. Hendelsen har satt en støkk i ham.- Jeg vil nok fortsette å gå på byen, men jeg vil være litt mer obs, sier han. Politiet etterlyser vitner i saken. Gater fulle av folk.

Det var i halv ett-tiden natt til søndag det skjedde. Håvard hadde vært på en privatfest og var ute i sentrum med et 20-talls venner. Gatene var fulle av folk. De bestemte seg for å gå inn på Beverly Hills.- Køen var lang. Jeg hadde med meg en sekk med et par pils og bestemte meg for å legge den fra meg et sted så jeg kunne finne den igjen. Så jeg gikk forbi Havana og ned i Tollbodgata til jeg kom til en liten innhegning med noen busker. Der la jeg posen, forteller han.Da han reiste seg opp igjen, la han merke til tre ungdommer som kom mot ham. «Er du full?» spurte den ene. «Nei», svarte Håvard, som sant var. Han hadde bare tatt seg et par pils.- Da gikk den ene av dem rett bort til meg og ga meg en rett høyre mot øyet. De to kameratene hans hoppet på meg, og en av dem knuste en flaske mot ansiktet mitt. Så tok de til å slå og sparke mot hodet, sier Håvard. Stakk av.

Lillesandsgutten klarte å vri seg unna og løp oppover med de tre ungdommene bak. Etter noen meter fant de det imidlertid lurest å stikke av. Håvard blødde sterkt da han kom opp til Havana. Der tok en drosjepassasjer seg av ham og fikk ringt både politi og ambulanse.- Det gjorde fryktelig vondt, og hele det ene øyet var tildekket av blod, sier han. Alt gikk så fort at det er vanskelig for ham å gi noe signalement på de tre guttene. I tillegg var det ganske mørkt. Han husker at den som angrep først, var rundt 1,90 høy, velbygd og hadde kort hår. Han hadde på seg en svart hettegenser.- Noe slikt som dette har jeg aldri vært ute for før. Jeg har jo sett og hørt ting, men aldri opplevd det selv. Det er klart at jeg ble redd, sier Håvard, som til daglig går på VK I tømring på Blakstad videregående.- Jeg tar Paralgin Forte. Men jeg merker sårene godt likevel, sier han. Må ha sett noe.

Politiet ønsker kontakt med folk som kan ha sett noe. Det hele skjedde bare 20-30 meter fra Havana, og de som har stått på røykeplassen utenfor, må ha sett noe, ifølge politiet.- Det er for øyeblikket ingen som sitter i arrest her i Kristiansand som kan knyttes til voldsepisoden, sa operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder Politidistrikt til Fædrelandsvennen i går kveld.Han understreker at det likevel kan ha vært innbrakt personer til avhør i løpet av helgen.Det lyktes ikke Fædrelandsvennen å få kontakt med etterforsker i saken i går kveld.Tekst: Jostein Blokhus og Amund Hestsveenjostein.blokhus@fvn.no - 38 11 35 73