KRISTIANSAND: — Det er bra at noen har tatt til vettet. Man må jo spørre seg om hvem som har hatt glede av dette forbudet, sier Trond Stokkedalen, daglig leder av 7-Eleven i Markens gate.

På de dagene han har hatt åpent hele natta, har han vært nødt til å kaste pølsene klokken 04.00 på morgenkvisten.

Bakgrunnen er en regel i Kristiansand fra 2006 som innebærer at det er forbudt å selge varm mat mellom 04.00 og 06.00. ## Oppheves

Nå tyder alt på at bystyret kommer til å oppheve forbudet etter at Vidar Kleppe (Dem) tok opp saken i et bystyremøte før jul.

I innstillingen skriver saksbehandler Kim Henrik Gronert at de legger til grunn at det er politisk flertall for å oppheve forbudet.

Han forklarer at forbudet opprinnelig ikke gjaldt steder som 7-Eleven og Deli de Luca. Det var serveringssteder som solgte alkohol bystyret ønsket at stengte 04.00. Men da regjeringen i 2009 bestemte at alle som solgte mat trengte serveringsbevilling, ble kiosker og bensinstasjoner plutselig omfattet av det lokale forbudet.

Unntak

— Dette handler egentlig bare om å få gjort alt på en god måte som også er i tråd med det man ønsket i 2006, sier Kim Henrik Gronert.

Forslaget innebærer at serveringssteder som selger alkohol fortsatt må holde lukket mellom 04.00 og 06.00.