I midten av mars fant ekteparet Turid og Per Juell Larsen hytta på Kvernhustangen i Søgne fullstendig tilgriset. Flere dører var brutt opp, to høyttalere og fem utstoppede dyr var stjålet. Politiet er nå ferdig med etterforskningen av saken og det viser seg at minst seks ungdommer står bak ugjerningen.

Ekteparet Turid og Per Juell Larsen var sjokkert da de oppdaget innbrudd, tyveri og hærverk ved hytta på Kvernhustangen i Søgne. Nå viser det seg at seks ungdommer står bak. Foto: Espen Sand

— Seks gutter under 15 år har innrømmet at de var på hytta, sier Terje Erkleiv, politiførstebetjent ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Kan ikke straffeforfølges

Alderen gjør at politiet ikke kan straffeforfølge innbruddstyvene. Saken er meldt inn til barnevernet og politiet har anbefalt at saken løses i konfliktrådet.

— Men det er helt opp til hytteeierne, sier Erkleiv.

Selv om ungdommene har innrømt å ha vært på Juel Larsens hytte, mener likevel politiet at sannheten ikke har kommet fram under avhørene.

— Ungdommene mener at hytta var brutt opp da de kom. Deretter skal de ha ringt flere venner. Mye tyder på at den fulle sannheten ikke har kommet fram, sier politiførstebetjenten.

Speiderhytta på Kvernhustangen (bildet) ble utsatt for hærverk i november. Fem ungdommer ble i konfliktrådet enige om å beise hytta for å gjøre opp for seg. Hytta ligger like i nærheten av familien Juell Larsens hytte.     Foto: Espen Sand

Har sammenhengDen kommunale «Speiderhytta», som brukes og disponeres av sjøspeiderne i Søgne, ble i november rasert av en lokal ungdomsgjeng. Den saken ble løst i konfliktrådet der fem ungdommer kjente seg skyldige. Til gjengjeld gikk de med på å beise hytta denne sommeren.

Speiderhytta ligger bare noen hundre meter fra Juel Larsens hytte. Etterforskningen viser at hendelsene også hadde en sammenheng.

— Av de seks var det ingen som møtte opp i konfliktrådet for raseringen av speiderhytta. Under avhøret nikket flere av dem godkjennende på spørsmål om de hadde vært innom speiderhytta da den ble rasert, sier Erkleiv.