— Jeg var i møte med Utlendingsnemnda torsdag. Og vil ta saken opp på nytt i helga. Dette er en av tre saker jeg har på min liste. Det er ingen løsning ennå. Men vi gir oss ikke før familien kommer hjem, sier ordfører Arne Thomassen mens han står og venter på at statsministeren fra eget parti skal komme til årsmøtet i Arendal.

Men partikollega og statsminister Erna Solberg gir ikke ved dørene.

— Det er ingen grunn til å skulle omgjøre noen av vedtakene, sier Erna Solberg til Fædrelandsvennen.Hun står fast på at regjeringen har forhold seg til det regelverket som finnes og den avtalen regjeringspartiene inngikk med Kristelig Folkeparti og Venstre.

Samme regelverk og prinsipper

- Så Arne Thomassen og Lillesand blir ikke hørt?

— Det er alltid sterkt engasjement i alle slike utvisningssaker. Spesielt dem som involverer barn, sier statsministeren og viser til avtalen med Kristelig Folkeparti og Venstre.

— Alle må vurderes ut fra det samme regelverket og de samme prinsippene, sier Solberg.

Mens Fædrelandsvennen intervjuer statsministeren, står justisminister Anders Anundsen foran kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget og må svare for hvorfor så mange lengeværende asylbarn er sendt ut av landet. Statsministeren har akkurat snakket med Anundsen.

- Forstår engasjementet

- Så hva gikk galt?

— Endringene som ble gjort gjorde Anders på egen kjøl, ved å gå fra at de lengeværende barna skulle prioriteres utsendt, som Arbeiderpartiet hadde innført, til at barnefamilier skulle prioriteres. Det ligger i det rommet der, sier Solberg og viser til prinsippene og lovverket som skal være likt for all saksbehandling.

- Og ordfører Thomassens engasjement?

— Jeg forstår engasjementet og det er et varmt hjerte også hos han, sier Solberg.

Les kommentar om årsmøtet: