For tre og en halv uke siden ble familien Yusuf fra Lillesand tvangsreturnert til Jemen. Det har fått Thomassen i Lillesand til å reagere.

Shaimaa og lillebror Haron på minibussen i påvente av å bli tvangsutsendt av Norge. Foto: Håvard Bjelland

Nå har han sendt en uttalelse til Justis— og beredskapsdepartementet.Les også:

Ordfører sendte brev

"På bakgrunn av gårsdagens avsløring, hvor det framgikk at Politidirektoratet ikke har endret instrukser til landets politidistrikt, bes Justis— og beredskapsdepartementet avklare hvorvidt utsendelse av denne instruksen ville fått konsekvenser for denne familien. Som ordfører ber jeg om at denne familien får komme hjem til Lillesand snarest dersom så er tilfelle.", heter det i brevet, som er skrevet i samarbeid med Venstres PetterToldnæs.

— Jeg tror at alle i Lillesand er påvirket av dette. Vi har hatt vanskelige saker før, men nå er regjeringen såpass tydelige på at lengeværende asylbarn ikke skal ut. Når det allikevel skjer, da må vi si i fra. Familien Yusuf har blitt en del av lokalmiljøet i Lillesand, sier Thomassen til Fædrelandsvennen.

- Hva synes du personlig om saken?

— Jeg kjenner ikke saken så godt. Det jeg gjør nå, er å be justisministeren sjekke om det er gjort feil. Jeg har lenge vært kritisk til at saksbehandlingen i slike saker tar så lang tid at asylsøkere kan være her i flere år før de blir sendt ut.

Les også:

Skjerme asylbarn

Shaimaa Isam Mohammad Yusuf (10) fra Jemen og hennes familie ble sendt ut av landet i oktober.

De hadde da bodd i Norge i sju år.

Tidligere denne uka beklaget justisminister Anders Anundsen (Frp) at beskjeden om å skjerme lengeværende asylbarn ikke nådde politiet.

Les også: