Gleden var naturligvis vanvittig hos Vipers-spillerne. Her klemmer Elisabeth Rosenvold med lagvenninne Annette Jensen. Foto: Herman Folvik
Øynene til Tonje Refsnes forteller mye. Dette var et sjokk. Foto: Herman Folvik.
1600 tilskuere i Aquarama var vitne til håndballsensasjonen. Foto: Herman Folvik

— Dette er galskap. Vi knuser Larvik med seks mål. Jeg er sjokkert, sier Jessy Kramer etter Vipers' eventyrlige 31-25-seier over Larvik i den første av to semifinalekamper. Returoppgjøret spilles på tirsdag i Larvik.

Det var en helt fortjent seier der Vipers ledet så å si gjennom hele kampen.

— Jeg kan ikke tro det. Dette var helt perfekt. Det er bare sinnsykt, gliser Kramer.

Fantastisk Lunde-Borgersen viste vei

Jubelscenene var elleville og smilene ble knapt stoppet av ørene på Aquarama-parketten etter seieren. Banens beste, Kristine Lunde-Borgersen, har opplevd mye gjennom sin håndballkarriere, men ikke mye som kan måle seg med dette.

— Det er det største jeg har gjort i Norge. Larvik er på toppen av sin formkurve før Champions League-finaler til helgen, men vi slår dem, smiler Lunde-Borgersen, som satte inn fem mål for Vipers.

I tillegg var hun en gigant i forsvar og den rutinerte spilleren viste vei mot alle stjernene til Larvik. Etter kampen ble hun omringet av unge fans som ville ha bilder og autografer.

— Ta vare på dette bilde, for dette var historisk. Det var så gøy, sa hun til en av de unge jentene.

Vipers-trener Gunnar Pettersen hyllet Lunde-Borgersen opp i skyene etter kampslutt.

— Vi har ingen verdensstjerner, utenom Lunde-Borgersen sånn hun spiller i dag. Dette er en bragd, sier den rutinerte treneren.

- Vet ikke hva jeg skal si

Thorey Rosa Stefansdottir leverte virkelig varene fra sin høyrekant. Islendingen scoret hele åtte mål og ble toppscorer blant alle i Aquarama.

— Jeg følte kroppen spilte av seg selv. Jeg trengte ikke å tenke, alt gikk på egen maskin. Det føltes ut som en "ut-av-kroppen-opplevelse". Jeg vet ikke hva jeg skal si, jubler Stefansdottir, før hun legger til:

— De siste ti minuttene er de lengste minuttene i mitt liv. Jeg har sagt det hele veien, vi må bare ha troen og ikke vise noen respekt.

En annen som spilte strålende var Sakura Hauge i målet til Vipers. I en periode rundt ti minutter før slutt begynte Larvik å ta inn på da Annette Jensen ble utvist, og vestfoldingene fikk spille med en spiller mer. Da viste Hauge seg mesterlig frem.

— Dette var veldig kjekt. Det er jo andre gang jeg gjør dette på to år. Det er helt fantastisk. Å spille i dag var bare utrolig morsomt, sier målvakten som i fjor slo Larvik med Tertnes i semifinalen, før Larvik slo tilbake i returoppgjøret.

Sist Larvik-tap i Norge før Tertnes' seier i fjor var i 2006 mot Byåsen. Det forteller noe om hvor stort mirakel Vipers utgjorde i kveld.

Trener Pettersen mener Hauge hadde en stor betydning for at Vipers klarte å dra dette i land foran et kokende Aquarama.

— Hun avgjør mye av kampen med sine redninger. Det er fantastisk keeperspill, konstanterer Pettersen.

Sjokkert Larvik-trener

En som ikke var særlig blid og opplevde kampen på en helt annen måte enn Vipers-folket var Larviks trener, Ole Gustav Gjekstad.

— Vi er svake. Det er sjeldent jeg sier det, men i dag var ingen gode. Vi var dårlig begge veier, sier Gjekstad.

Han lot seg imponere av det hans gamle trener Gunnar Pettersen viste med sitt Vipers-lag.

— Vipers er gode. De tar vare på sjansene og er bedre enn oss på det meste, mener han.

Larviks Marit Malm Frafjord var ikke i noe bedre humør hun heller.

— Vi spiller en pisskamp. Ingenting fungerer og Vipers kjemper bra. Det er en av de dårligste kampene vi har spilt på lenge, sier hun.