For en prestasjon. Vipers klarte det alle trodde var umulig. De feide sensasjonelt superdamene fra Vestfold av parketten i Aquarama. Larviks andre tap i Norge de siste ni årene.

Jeg var på Sparebanken Sør Arena for å dekke Start-kamp i kveld. Jeg trodde sesongen skulle avsluttes med et hederlig resultat — som de fleste andre. Jeg tok feil. Jeg valgte feil. Jeg skulle vært i Aquarama for å se Vipers. Jeg skulle vært der etterpå og hyllet dem.

Sportsleder Pål Jørgensen i Fædrelandsvennen. Foto: Torstein Øen

Jeg fikk sett det siste kvarteret på internett . Den enorme stemningen fikk hårene til å reise seg.

Enkeltprestasjonen er på høyde med det beste klubber fra Sørlandet har levert tidligere. Vi kan sammenlikne det med Starts 5-0-seier mot Rosenborgs seiersmaskin i 1991, og i nærheten av KIFs cupgull i 1980. Så stort var dette.

At Larvik prioriterer Champions League skal ikke ta glansen bort fra prestasjonen.

En kjapp titt på Larviks lagoppstilling sier det meste:

Tonje Larsen, Gro Hammerseng-Edin, Anja Hammerseng-Edin, Linn Kristin Riegelhuth Koren, Linn Jørum Sulland, Nora Mørk og Karoline Dyhre Breivang hadde glemt hvordan det var å tape i Norge. Nå kjente de det endelig på kroppen. Og en spiller på Vipers fortjener en ekstra hyllest. Banens beste, Kristine Lunde-Borgersen, viste at hun ikke er ferdig likevel. Hun hadde mins én verdensklasseforestilling igjen i kroppen.

Hva nå? Dette kan være starten på noe stort for Vipers. Dette er rett og slett et signal om at klubben mener alvor når de sier at de vil utfordre Larvik på sikt. Dette er et signal til hele håndball-Norge om at jentene, Gunnar Pettersen og Terje Marcussen mener alvor. Det er et signal til Amanda Kurtovic i Oppsal og Sulland i Larvik — spillere som er ønsket i Kristiansand. Kom til Vipers om dere vil være med på et håndballeventyr.

Og er finalen i sluttspillet innen rekkevidde nå? Antakelig ikke. Seks mål å gå på er nok altfor lite mot et revansjesugent mesterlag. Det ville vært en ny megasensasjon med finale. Men gud så gøy det hadde vært.