KRISTIANSAND: En trailer med en spesiell leveranse svingte inn til Matsentralen Sør mandag.

– Dette vitner om at folk bryr seg om hverandre, sier Anne-Britt Bjørdal som jobber frivillig på Matsentralen.

Mat for 400.000 kroner kom til Matsentralen mandag morgen. Foto: Joachim Nordvik

Traileren var fylt med varer som veldig mange givere har bidratt til. Fædrelandsvennen har samlet inn 400.000 kroner fra privatpersoner og bedrifter til mataksjonen «Sammen for byen vår».

De 400.000 kronene ble brukt til å kjøpe mat fra Asko. Her er det fisk, kjøtt, hermetikk og andre varer. Dette skal gis ut til organisasjoner som igjen deler ut mat til personer som trenger det.

– Vi har generelt for lite å dele ut. Da er det gledelig å få inn varer som dette. Det kan se mye ut, men behovet er stort, forteller Bjørdal.

Anne-Britt Bjørdal (t.v.) og Siri Ødegaard Blom jobber som frivillige på Matsentralen Sør. Foto: Jacob J. Buchard

– Telefonen går varm

Hilde Lunøe-Nilsen er leder for merkevare i Fædrelandsvennen, som står bak Mataksjonen. Hun gleder seg over å kunne handle inn mengden med matvarer.

– De 400.000 kronene som er samlet inn, har stort sett gått til fryst mat, som kjøtt, fiskefilet og fiskegrateng. Det er stor etterspørsel etter hverdagsmiddager.

Lagerarbeiderne Joachim Nordvik (t.v.) og Nicholas Dahl sorterer maten hos Matsentralen Sør. Foto: Jacob J. Buchard

– Hvordan er det å kunne handle for så mye penger til mennesker som trenger det?

– Det er fantastisk at folk vil bidra. Om det er lite eller mye - alt hjelper. Jeg er imponert om hvordan byen vår står sammen. Telefonen min går varm, fordi engasjementet er så stort, forteller Lunøe-Nielsen.

Fortsatt er det 160.000 kroner igjen å handle for, og det er fortsatt mulighet til å gi matvarer eller penger til aksjonen (se faktaboks).

– Mataksjonen varer ut januar. Jeg tror det blir en tøff måned for mange, sier Lunøe-Nielsen.

Foto: Jacob J. Buchard

– Usedvanlig hyggelig oppdrag

– Dette var et usedvanlig hyggelig oppdrag, sier Jens Ove Klev.

Han er administrerende direktør i dagligvare-grossistselskapet Asko Agder AS.

Varene som ble levert til Matsentralen mandag, er handlet hos Asko, som også ga rabatt slik at aksjonen fikk mye for pengene.

– Vi er opptatt av lokalsamfunnet, og dette var et usedvanlig hyggelig oppdrag. Vi leverer mat til Matsentralen nesten hver dag, men mest varer som snart går ut på dato. Det er fint å levere mat som ikke er datovarer og som virkelig er en mangelvare, nemlig kjøtt og fisk idet vi går inn i jula, sier Klev.

I tillegg til de 560.000 kronene, har privatpersoner og bedrifter hittil gitt 2,9 tonn mat til Mataksjonen.