SØGNE: I en interpellasjon (et skriftlig levert spørsmål) til kommunestyremøtet 26. mai, setter Yngvar Monstad fra Miljøpartiet De Grønne (MDG) saken på politikernes dagsorden.

Rådgiver Eyvind Danielsen i teknisk enhet viser hvordan Songdalen kommune har lagt til rette for lading av elbil. I nabokommunen Søgne får ikke de kommuneansatte lade på arbeidsplassen Foto: Janne Birgitte Prestvold

Monstad viser til artikkelen i Fædrelandsvennen, hvor det kom fram at kommunalt ansatte i Søgne nektes å lade elbilen sin på jobb, begrunnet i brannfaren. I nabokommunen Songdalen er det en helt annen praksis, med tilrettelegging for lading av elbiler både i egen parkeringskjeller, og utenfor rådhuset.

— Kan spare tre tonn CO2

— Søgne ligger langt etter skjema i å stimulere til lavere klimautslipp, som kommunen forpliktet seg til i Klimaplanen for Knutepunkt Sørlandet i 2009, opplyser Monstad.

De kommunalt ansatte i Songdalen har egne parkeringsplasser tilrettelagt for lading av elbil i parkeringskjelleren under rådhuset. Foto: Janne Birgitte Prestvold

Han mener det er tragisk at ikke kommunen har lagt bedre til rette, og at tiden er inne for handling. MDG-politikeren er ikke i tvil om miljøeffekten av å kjøre elbil: — Sammenlignet med en personbil som kjører 20.000 kilometer i året på diesel, vil en elbil som kjører på elektrisitet produsert i Norge spare tre tonn CO2 i året, hevder Monstad.

Forslag til vedtak

— Søgne kommune kan med relativt små utlegg fjerne enda et hinder for at både kommunalt ansatte og innbyggere går til anskaffelse av elbil; nemlig den praktiske rekkevidden, sier han.

Yngvar Monstad (Miljøpartiet De Grønne). Foto: Janne Birgitte Prestvold

I interpellasjonen spør han ordføreren hvilke muligheter for normal lading av elbil som finnes for kommunalt ansatte i dag, og om ordføreren ønsker å legge til rette for at flere kommunalt ansatte, gjerne med betalingsordning, får mulighet til å lade sin elbil i arbeidstida. Monstad legger også fram et forslag til vedtak, som han håper på flertall for.

Der ber han rådmannen utrede hva det vil koste å legge til rette for normallading av elbiler på noen utvalgte steder for kommunalt ansatte og innbyggere, og legge fram en sak for kommunestyret.