KRISTIANSAND: — Hun er pågrepet og siktet for å ha solgt alkohol til mindreårige fra denne leiligheten, sier politiførstebetjent Ole Segberg ved Vågsbygd politistasjon. Tirsdag ledet han aksjonen med bistand fra Tollvesenet. I den lille leiligheten fant politiet to rom som var fylt med brennevin, øl, tobakk og snus.

— Vi har en liste på over 60 ungdommer som har kjøpt alkohol fra kvinnen, sier Segberg.

— Og det er kun i tre måneder fra januar til mars, legger han til.

Stort beslag

Politiet var ikke forberedt på det store beslaget da de tirsdag formiddag raidet kvinnens leilighet.

— Jeg har aldri vært med på tilsvarende store beslag fra private leiligheter, sier politibetjent Inger Aurebekk Udø, som bisto aksjonen fra Kristiansand politistasjon.

Politiet og Tollvesenet fylte denne varebilen med det som antas å være smuglervarer fra kvinnens leilighet. – Det meste av det vi har båret ut ser ut til å komme fra danskeferja, sier politiførstebetjent Ole Segberg.

— Vi måtte ta kontakt med en butikk i nærheten og låne en handlevogn for å få fraktet alt ut, forteller en av tollerne som bisto politiet.- Vi var ikke nok folk til å bære ut alt, sier Segberg, som hadde sju tjenestefolk på stedet da Fædrelandsvennen kom.

Slapp fengsel

Kvinnen ble i 2009 dømt for å ha solgt alkohol til mindreårige over en periode på to år. Det ble den gang beslaglagt 100.000 kroner hjemme hos kvinnen, som ikke har arbeid. 50.000 kroner ble da beslaglagt som fortjeneste på alkoholsalg, blant annet til mindreårige skoleelever.

Her fylles varebilen med sprit, øl og tobakk. Politiets foreløpige tall viser blant annet 150 seks-pakninger med øl og 34 kasser med 24 flasker øl i hver - til sammen 1716 flasker med øl. I tillegg kunne Fædrelandsvennen se flere store sekker med tobakk, poser med sprit og snus blant de beslaglagte varene.

Kvinnen tilsto alle forhold hun ble anklaget for, og ble dømt til 45 dagers fengsel, men slapp å sone.

— Vi vet ikke hvor lenge hun har drevet virksomheten denne gangen. Vi har etterforsket saken siden nyttår, og går ut i fra at det i alle fall er omsatt varer for like mye som forrige gang, sier Ole Segberg.

Kom fra hele byen

Politiet har gjennom etterforskning og spaning avdekket at skoleungdommene har ringt et telefonnummer når de skulle kjøpe alkohol.

— Så har de kommet til denne leiligheten fra hele byen for å kjøpe alkohol og tobakk, forteller Segberg.

I leiligheten skal ungdommene ha blitt møtt av den eldre kvinnen og en ung mann i begynnelsen av 20-årene.

— Kvinnen var i leiligheten da vi kom hit i dag. Men vi har ikke funnet den yngre mannen, og ser derfor ikke bort i fra at det kan bli ytterligere pågripelser i denne saken, sier Segberg.

Les også:

Død-drukken jente

Etterforskningen mot kvinnen begynte da en mor fikk sin mindreårige datter død-drukken hjem.

Her laster Tollvesenets folk nok en handlevogn full av antatt smuglervarer inn den ventende varebilen.

— Moren fikk opplysninger om hvor jenta hadde kjøpt spriten, og varslet politiet. Sammen med flere anonyme tips førte dette til pågripelsen i dag, sier Segberg.

Politiet gikk i begynnelsen av mai ut med opplysninger i Fædrelandsvennen om at personer i byen smuglet sprit som de solgte til skoleunger i byen. Politiet advarte da foreldre mot det som så ut til å være en ny trend blant ungdommer i byen.

Ikke avhørt

Den 63 år gamle kvinnen er tirsdag ikke avhørt av politiet.

— Vi venter med å avhøre kvinnen til vi har fått oversikt over hele beslaget. Det vil ta noe tid, hun blir derfor ikke avhørt i dag. Men vi antar at hun blir fremstilt for varetektsfengsling onsdag, sier Segberg.

Politiet fikk bistand fra Tollvesenet da de raidet leiligheten til den 63 år gamle kvinnen på Slettheia tirsdag.

Kvinnen står oppført som bosatt på en annen adresse enn leiligheten som ble raidet tirsdag.— Kvinnen eier to leiligheter. Beslagene ble gjort i en leilighet som står på kvinnens datter. Men vi har ikke funnet henne. Det er en del etterforskning som gjenstår i denne saken, sier Segberg.

— Vi må også få avklart hvor beslaget stammer fra, om det er smuglervarer, eller om det er kjøpt av andre, sier han.