— Vi var klare på én times varsel til å skysse folk inn fra øya ved behov, opplyser beredskapsleder Sigurd Paulsen i Kristiansand kommune til Fædrelandsvennen.

Flekkerøytunnelen ble stengt en drøy times tid søndag kveld, etter at overvann fosset inn. På det meste var vannstanden 30-40 cm i veibanen.

I slike tilfeller kan beredskapen til Kristiansand havn være god å ha. En skipsfører er til enhver tid tilgjengelig for å rykke ut med sightseeingbåten Maarten, som tar opptil 100 passasjerer.Også losbåten og redningsskøyta er tilgjengelig, samt helikopter hvis det er helt akutt.

— Det ble ikke behov denne gang. Veivesenet rapporterte også at nødbiler kunne passere selv om vanlig trafikk måtte stoppes, opplyser Paulsen.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Reparerer på landsiden

Både kommune og veivesen tar lærdom av hendelsen.

— Dette er noe vi gjør alt for å unngå i fremtiden. Årsaken var at en bekk på bysida flommet over, og fant et nytt løp inn i tunnelen. Vi graver den opp så det ikke skjer igjen, opplyser avdelingsdirektør Johan Mjaaland i Statens vegvesen.

Han sier pumpene i tunnelen er dimensjonert for å ta unna normale vannmengder, men ikke en bekk som renner inn. En pumpebil måtte til for å fjerne vannmengdene.

Tirsdag skulle etter planen tunnelen stenges noen timer for øvelse. Men øvelsen er avlyst fordi ambulansene går i skytteltrafikk mellom Kristiansand og Arendal.