Flommen søndag kveld stoppet all røntgenvirksomhet, MR og CT— som daglig brukes til å undersøke pasienter. På morgenkvisten mandag antok sykehusledelsen at det ville ta tre døgn å få røntgenapparatene i gang igjen.

Les også:

Men like etter klokka 12.20 får Fædrelandsvennen bekreftet at akuttmottaket åpner for alle, med unntak av traumepasienter og slagpasienter. En CT-maskin i Senter for kreftbehandling tas nå i bruk for pasienter som trenger CT.

Vanlig røntgen fra i ettermiddag

Fagdirektør Per Engstrand opplyser at vanlig røntgenvirksomhet vil være i gang igjen fra klokka 15. — De to CT-ene og MR-maskinen som har vært ute av drift vil trolig kunne brukes som normalt i løpet av tirsdag, sier driftsdirektør Per Torgersen.

Fra klokka 15.30 i ettermiddag blir alle slagpasienter og akutt nevrologi tatt i mot som normalt ved sykehuset i Kristiansand. Inntil de to CT-ene og MR-maskinen er i drift, vil traumepasienter som skulle vært mottatt i Kristiansand bli sendt til Arendal.

Både operasjonsstuene og intensivavdelingen har vært klare til bruk siden i natt, men mangelen på røntgenkapasitet stoppet alt.

Operasjoner som normalt

Fra tirsdag morgen skal også planlagte operasjoner utføres.

Pasientene som ikke ble operert mandag, blir skrevet ut og får ny time til operasjon.

Les også: