Spørreundersøkelsen er gjort på vegne av kommunene Søgne, Songdalen, Kristiansand, Birkenes og Lillesand. Ifølge nettsiden nyekristiansand.no ble undersøkelsen avsluttet 22. april. Da hadde 5200 personer fra 16 år og oppover svart.

Reagerte på hemmelighold

Fædrelandsvennen har tidligere omtalt at offentlighetsekspert Gunnar Bodahl Johansen reagerte på hemmligholdet rundt innbyggerundersøkelsen. Nå er altså spørsmålene offentliggjort.

Det er selskapet Opinion som er ansvarlig for gjennomføringen av innbyggerundersøkelsen. De som har deltatt er stilt ni spørsmål som alle handler om forskjellige sider ved en eventuell kommunesammenslåing.

For alle

1) Kjente du allerede til at disse fem kommunene vurderer å slå seg sammen til en ny kommune?

2) Har du fått informasjon om dette på følgende måter?

Deretter listes det opp om folk har fått informasjon om prosessen gjennom lokalavis, reklame, sosiale medier eller folkemøter.

3) Tror du at følgende områder blir bedre eller dårligere eller ingen forskjell sammenlignet med i dag dersom det blir en sammenslåing av disse fem kommunene?

Deretter listes det blant annet opp temaer som kvaliteten på kommunale tjenestene, drift, kompetanse i organisasjonen, innbyggernes politiske innflytelse og evnen til å drive næringsutvikling.

Innbyggerne i Kristiansand, Lillesand og Birkenes har fått følgende spørsmål:

4) Er du for eller mot at disse fem kommunene slår seg sammen til nye Kristiansand kommune?

På dette spørsmålet for respondentene mulighet til å svare, «For», «mot» eller «vet ikke».

Innbyggerne i Søgne og Songdalen er i tillegg spurt om hvilket alternativ de foretrekker av K5, K2 (Søgne og Songdalen) eller status quo.

For folk i Søgne og Songdalen

5) Jeg vil nå stille deg noen spørsmål knyttet til en eventuell sammenslåing av Søgne og Songdalen kommune. Disse to kommunene vurderer som alternativ å slå seg sammen til nye Søgne kommune.

Kjente du allerede til at disse to kommunene vurderer å slå seg sammen til en ny kommune?

Videre spørres innbyggere i Søgne og Songdalen om:

6) Tror du at følgende områder blir bedre eller dårligere eller ingen forskjell sammenlignet med i dag dersom det blir en sammenslåing av disse to kommunene?

Områdene de må forholde seg til går blant annet på kvaliteten på kommunale tjenestene, drift, kompetanse i organisasjonen, innbyggernes politiske innflytelse og evnen til å drive næringsutvikling.

Innbyggerne i Søgne og Songdalen har også fått spørsmål om forskjellige former for kommunesammenslåing.

7) I spørsmålet om kommunesammenslåing, er du totalt sett …

For nye Kristiansand, for nye Søgne, for å fortsette som egen kommune eller vet ikke.

De siste spørsmålene i undersøkelsen er rette til innbyggerne i alle de fem kommunene.

For alle

8) Jeg vil nå lese opp noen av de prinsippene som de fem kommunene er enige om i sin felles intensjonsavtale for nye Kristiansand. Er disse prinsippene viktige eller uviktige for deg?

På dette spørsmålet må respondentene svare på om det er viktig at barnehager, skoler og SFO-er skal ligge der de ligger i dag. At det skal være helsetjenester, kulturtilbud og et service kontor i hver kommunedel.

I tillegg svarer de på om det er viktig at det er et kommunedelsutvalg i hver kommunedel og om det er viktig at det totale skatte— og avgiftsnivået ikke øker som følge av en kommunesammenslåing.

Innbyggerne i Birkenes, Søgne og Songdalen blir i tillegg spurt om hvor viktig gjennomføringen av noen konkrete byggeprosjekter er ved eventuell sammenslåing. Blant prosjektene er bygging av et flerbrukshus på Birkeland, bygging av allbrukshus på Nodeland og svømmehall på Tangvall.

9) Hvor benytter du deg vanligvis av følgende aktiviteter? Er det i din hjemkommune, i en av de andre fire kommunene i nye Kristiansand, eller utenfor regionen?

Aktivitetene som blir nevnt i undersøkelsen spenner fra Kafé, restaurant- og uteliv, via kulturtilbud som kino og teater til hvor folk jobber.

Ifølge nyekristiansand.no vil resultatene av spørreundersøkelsen foreligge etter pinse.