MANDAL: Eieren ønsket ikke at hundene skulle bli avlivet, og meldte sin innsigelse til politiet. Den ble ikke tatt til følge.

- Han bestrider grunnlaget for avlivingen, opplyser politiadvokat i Mandal, Berit Woxen til Fædrelandsvennen.

— Skal avlives

Torsdag avgjorde hun at hundene skal avlives, selv om eier ikke ønsker dette.

— Hundeeierens innsigelser endrer ikke vår oppfatning om at hundene bør avlives, opplyser Woxen.

Det er ut i fra paragraf 18 i lov om hundehold at politiet har besluttet at de to hundene skal avlives. En hund som har angrepet eller skadet et menneske, kan politiet i ettertid vedta å avlive dersom ikke dette fremstår som et uforholdsmessig tiltak , står det i loven.

Kan gå rettens vei

— Det er på bakgrunn av den siste hendelsen på lekeplassen i Mandal og flere tidligere hendelser som gjør at vi har besluttet at hundene bør avlives, forteller politiadvokaten.

Hundeeieren har nå tre uker på seg til å klage vedtaket inn for politidirektoratet. Dersom hundeeier ikke får medhold i sine innsigelser her, kan han velge å gå til rettssak.

Tidligere har hundeeieren uttalt til VG at han vil gå rettens vei for å beholde hundene dersom det blir vedtatt at de skal avlives.

— Jeg går om nødvendig til rettssak for å beholde dem. De bet som forsvar på hyl og skrik og spark. De har aldri vært aggressive og det vil jeg mentalteste dem for å bevise, sier han til VG.

Vil avlive to hunder

Politiet ønsker å avlive den største hunden, en fransk mastiff som en direkte følge av bittene han påførte den makedonske familien på en lekeplass i Mandal tidligere i sommer. Med i vurderingen ligger at den franske mastiffen angrep en hund som døde av skadene i fjor.

Blandingshunden er også begjært avlivet etter at den har bitt en kvinne i armen og tidligere angrepet flere hunder. Den tredje hunden som var involvert eies av 23- åringens bror og var ikke direkte involvert i angrepene på lekeplassen tidligere i sommer.