OSLO/KRISTIANSAND: — Sjansen for en pallplassering i Wyller er ikke-eksisterende, ler Dina Treland (26) på telefon til fvn.no.

Flekkefjæringen har som en av 22 norske snowboardkjørere kvalifisert seg til verdensmesterskapet for snowboard i Oslo Vinterpark neste måned. Der skal hun skal kjempe mot snowboardeliten innen slopestyle.

— Jeg vet hvor nivået ligger og jeg er ikke høyt nok oppe, bedyrer Treland, som har et NM-gull i slopestyle fra før av.

Håper på semifinale

Hun har likevel tro på å være en å regne med fram til semifinalen i mesterskapet.

— Semifinale hadde vært gøy, men det skal klaffe godt for å få det til, sier Treland, og peker på de knappe marginene som skiller mellom nedtur og suksess.

Selv utpeker hun Jamie Anderson, Spencer O'Brien og Enni Rukajärvi som sine personlige favoritter til å ta gull i år.

— Men man vet aldri. Det er veldig forskjellig hvordan kjøringen går og hvem som vinner.

Trener utenlands

Selv har hun kvesset talentet sitt ved å tilbringe store deler av fjoråret med å konkurrere og kjøre snowboard. Sommeren ble tilbrakt på Folgefonna, deler av august i New Zealand og hele desember i USA.

26-åringen skal dermed stå godt rustet foran mesterskapet, men hevder selv å ikke ha noen overraskelser på lager når hun snart tar opp konkurransen med verdens beste snowboardkjørerne.

— Jeg har ingen nye triks i ermet mitt, men jeg tar vel litt mer railtriks enn de andre, men så mangler jeg også litt på hoppene, sier hun.

Du kan se VM-programmet i sin helhet her.