FLEKKEFJORD : — Det var veldig gøy å vinne slopestyle for det var mange flinke kjørere som var med der, sier Dina Treland (26) til fvn.no.

Vant surfeferie og 20.000 kroner

I helgen vant snowboardesset fra Flekkefjord både NM i Slopestyle og Norgescupen sammenlagt. Den sistnevnte sieren satte Treland ekstra pris på, da den resulterer i en betalt surfeferie i Portugal og en pengepremie på 20.000 kroner. Penger som kommer godt med for 26-åringen som jobber om høsten og tilbringer vinterhalvåret med å kjøre snowboard.

Treland sikret seg førsteplassen i slopestyle-konkurransen foran blant andre Silje Norendal som ved flere anledninger har hevdet seg internasjonalt i år.

— Hun har et veldig bra triks, men hun gjorde det ikke perfekt denne gangen. Hadde hun landet det siste trikset sitt bra så hadde hun vunnet, sier Treland.

Nervepirrende finale

Foto: Privat

De to knivet om de siste avgjørende poengene i en svært jevn og spennende finale i Trysil i helgen. Men det var ikke bare Norendal som imponerte 26-åringen.— Det var veldig bra nivå på kjørerene i år. Det er sjeldent det er så høyt nivå. Det er kult å se, for det har ikke alltid vært så godt nivå på snowboardjentene.

26-åringen fikk sitt første brett allerede da hun var 14 år, men den gang var langt fra opplagt at hun skulle bli en av Norges beste snowboardkjørere.

— Det gikk ikke akkurat mange busser fra Flekkefjord til vinter og fjell, så det var først da jeg begynte på videregående skole i Sirdal at jeg begynte å kjøre.

Før det begrenset snowboardkjøringen seg til en sjelden gang i året. I dag har Treland vært aktiv snowboardkjører i ti år.

Ny konkurranse i Sveits

Nå venter en ny slopestyle-konkurranse i Sveits neste helg. Deretter blir det sesongavslutning i Hemsedal før Treland tilbringer sommermånedene på Folgefonna for å kjøre snowboard. Trening kaller hun det ikke.

— Jeg liker ikke å kalle det trening.

Heller ikke ordet konkurranse blir tatt i bruk av Treland.

— Det er stort sett for å ha det gøy. Det er ikke noe hard konkurranse oss kjørere i mellom. Det er kanskje det som skiller snowboardkjøring fra andre sportsgrener. Vi gjør det for å ha det gøy.

Hvor gøy hun får det i Sveits neste helg, vil tiden vise.