NETT-Honningbarna1.JPG Foto: Jon Anders Skau

KRISTIANSAND: — Jeg har ikke så lyst til å si så mye om Anders som person nå. Det blir for nært. Det er nesten bandet selv som må uttale seg om Anders, og de trenger tid på seg. Akkurat nå går alle tankene mine til Anders sin familie og de etterlatte, sier bandets manager Louis Holbrook til Fædrelandsvennen.

Døde i natt

NETT-Honningbarna1.JPG Foto: Jon Anders Skau

Manageren og Honningbarnas bandmedlemmer fikk i natt vite at trommeslageren deres, Anders Askildsen Eikås (20),hadde omkommet i en bilulykke på Langenesveien.Ulykken ble meldt inn til politiet klokken 01.24 natt til tirsdag. Det var ingen vitner til hendelsen.

Holbrook har brukt dagen på å besvare henvendelser fra pressen etter at det ble kjent at det var Honningbarnas trommeslager som omkom.

— Hva slags betydning hadde han for bandet?

— Det jeg kan si er at Norge har mistet en talentfull musiker. Bandet er en veldig sammensveiset gjeng, og dette går selvfølgelig veldig hardt inn på alle sammen. Guttene er forferdelig rystet over det som har skjedd, sier Holbrook.

Se tidligere artikler om Honningbarna

Her er konserten fra KICK på Dugnaden 2011

Dokumentar fra ByLarm i fjor da de spilte for utsolgt Rockefeller

Se musikkvideo fra Hove Under en konsert på Hove i fjor spurte Fædrelandsvennen den nå omkomne Anders Askildsen Eikås om han ville filme sin opptreden. Han stilte villig opp, og ved å klikke på lenken til venstre kan du se resultatet.

— Utrolig tungt

Jan Kenneth Transeth, som driver Honningbarnas plateselskap Karmakosmetix Records, mottok nyheten om Anders Eikås’ dødsfall i natt.

— Det traff meg med full kraft, og jeg sender min dypeste, dypeste medfølelse til familien og bandet. Det er utrolig tungt og meningsløst at en så talentfull fyr dør så ung, sier Transeth.

— Anders opplevde jeg alltid som en fyr som var omtenksom og god mot de han var rundt, og han var en humørspreder for resten av guttene, sier Transeth.

Han vet ennå ikke hva som skjer videre med bandet:

— Det vil jeg ikke si noe om nå. Det jeg kan si er at jeg hele veien har opplevd Honningbarna som et sterkt kollektiv, og ikke som en gjeng med individualister. De er og har vært en god gjeng unge menn som ønsker å gjøre noe godt og spre musikken og budskapet sitt, sier Transeth.

Mottok spellemannpris

Det kristiansandsbaserte bandet Honningbarna vant for bare to uker siden klassen rock under Spellemannpris-utdelingen. Prisen fikk de for sitt kritikerroste debutalbum «La alarmene gå». Honningbarna var også nominert i kategorien "årets nykommer".

Bandet er kjent blant annet for å benytte cello i sitt musikalske uttrykk og omtales som et av Norges mest lovende rockeband.

I 2010 vant Honningbarna Rock City og Cultivas Idéstipend til en verdi av 400.000 kroner.

De fleste medlemmene har bakgrunn fra musikklinja på Vågsbygd videregående skole. Flere av musikerne var ikke mer enn 17 - 18 år gamle da de hadde spilt foran tusenvis av publikummere på Øyafestivalen, Hovefestivalen og Norwegian Wood.

- Våre varmeste tanker

Kondolansemeldinger strømmer inn til bandet på mikrobloggnettstedet Twitter.

Norsk Rockforbund Musikk-Norge har mistet et stort talent. Vi sender våre varmeste tanker tilHonningbarnaog deres nærmeste. Ta vare på hverandre!

Kråkesølv Vår dypeste medfølelse går ut til Honningbarna i dag. Forferdelig trist.

Eskil Pedersen Fryktelig trist og meningsløst å høre at en av Honningbarna er borte. En dyktig og sympatisk gjeng. Mine tanker går til dem.

Sondre Lerche Kjærlighet og styrke tilhonningbarnaog Anders Askildsen Eikås' familie og nærmeste på denne meningsløse dag.