Joacim Jonsson.jpg

-  Jeg tror jeg ville holdt Jerv som favoritt mot Start slik situasjonen er nå. Det Start og de andre bunnlagene i eliteserien har prestert er så dårlig. Det er nesten som om de kjemper for å rykke ned, sier Joacim Jonsson til Fædrelandsvennen.

Joacim Jonsson.jpg

Svensken er tv-ekspert, tidligere sportssjef i Fredrikstad og følger både eliteserien og 1. divisjon tett. Med poeng hjemme mot Follo søndag er Jerv klare for kvalifisering til eliteserien. Dersom de forserer de tre andre lagene som tar kvalifiseringsplassene i 1. divisjon, kan Start stå på motsatt banehalvdel i november (se fakta). På Sørlandet er det trolig både drømmer og mareritt om to mulige oppgjør mellom Start og Jerv om retten til å spille i eliteserien neste sesong. Start har aldri hatt et sørlandslag en divisjon over seg. Det kan skje neste sesong.

- En tenkt kamp mellom Jerv og Start hadde vært helt åpen. Vi så senest i fjor med Mjøndalen at outsidere fra divisjonen under har med seg enormt med energi og lite å tape. I år har også de svakeste lagene i eliteserien hatt en utrolig dårlig høst, så jeg anser en slik kamp for rundt 50/50, mener fotballekspert Lars Tjærnås.

IMPONERT AV JERV

Jerv-trener Steinar Pedersen tror også et oppgjør mellom Start og Jerd hadde blitt jevnt.

- En kamp mellom oss og Start hadde garantert blitt jevn, og jeg tenker at slik eliteserien har sett ut i år vil en kvalikkamp være en åpen affære uansett hvem som møtes, sier Jervs suksesstrener Steinar Pedersen til Fædrelandsvennen.

Det er ikke Start-kaptein Rolf Daniel Vikstøl enig i.

- Det Jerv har gjort har vært imponerende. De er inne i en god flyt, men spiller for spiller synes jeg vi har et bedre lag. Det er det ingen tvil om. Over to kamper, tror jeg vi hadde slått Jerv. 1. divisjon er mange, mange hakk under eliteserien, og man kan ikke sammenligne de to ligaene.

VIL IKKE MØTE START

Både Jerv og Start spiller ekstremt viktige kamper søndag. Klokken 13.00 tar Jerv i mot Follo på Levermyr.

Fem timer senere går Start ut på Nadderud for å spille mot medaljejagende Stabæk. Jerv-kaptein Glenn Andersen er klar på at han ikke ønsker å møte Start, dersom Jerv makter å ta seg til en playoff-finale.

- Jeg håper absolutt ikke vi møter Start om vi kommer dit. Jeg håper Start holder seg og ikke havner i en situasjon der de må spille kvalifisering, sier Jerv-kaptein Andersen.

Han mener Start ville vært favoritter dersom de to lagene møtes.

- Det er nivåforskjell på de to ligaene. Start skal være bedre, sier Andersen.

Bård Borgersen vil ikke si hva han mener om styrkeforholdet mellom de to klubbene.

- Du får ingen kommentar på det. Styrkeforholdet mellom Start og Jerv er for meg helt uinteressant nå, sier Start-treneren.