— Vi foretar oss ikke noe operativt nå. Redningssøket er avsluttet og søk etter den antatt omkomne vil ikke bli iverksatt slik været er. Og jeg tviler på at det vil bli gjort senere, slik det ser ut, sier stabssjef i Agder-politiet, Bård Austad, til Fædrelandsvennen.

Ifølge Austad er det imidlertid ikke helt utelukket at det kan bli satt i gang nytt søk senere.

Ikke bestemt

- Vi har ikke tatt en endelig beslutning, men skal vi gjøre søk, må vi ha holdepunkter om hvor han kan bli funnet. Havet er stort, og et søk krever omfattende innsats. Samtidig må vi besitte de ressursene som kreves, og de tar tid å flytte på, sier han.

Austad presiserer at det er et helt annet apparat som settes i sving når det søkes etter antatt levende personer.

Stabssjef Bård Austad. Foto: Arkivfoto

— Det er en god kultur for det, hvor alle slipper det de har i hendene, og Hovedredningssentralen kan disponere alt og alle. Skal man søke etter antatt omkomne personer, så har man ikke samme anledning, og på havet er det samtidig mer komplisert.

Skal etterforske

Austad sier at saken nå først skal utredes, etterforskes nøyere, og at opplysninger skal innhentes, før en endelig beslutning vil bli tatt.

Det var tirsdag kveld at det omfattende søket etter den 20 år gamle dykkeren Ole Jørgen Hageli Quark ble avsluttet ved mørkets frembrudd. HRS anså da det ikke lenger som sannsynlig at den savnede ville bli funnet i live. Risør-mannen ble meldt savnet utenfor Borøya av kamerater klokka 19.25 mandag kveld.