Sea King-helikopteret har allerede blitt kalt tilbake til hovedredninssentralen på Sola. Det er ikke lenger sannsynlig å finne den savnede Risør-mannen i live.

— Vi anser det ikke lenger som sannsynlig at vi finner vedkomne i livet, sier Ola Vaage, redningsleder ved Hovedredningssentralen.

Ved mørkets frembrudd avslutter hovedredningssentralen søket etter den savnede Risør-mannen, som forsvant i forbindelse med et kveldsdykk utenfor Søgne mandag. Politiet tar nå over ansvaret for søket.

Det savnede og antatt omkommet er 20 år gamle Ole Jørgen Hageli Quarg fra Risør. Navnet frigis av politiet i samråd med familien tirsdag kveld.

— Vi vurderer det dit hen, i samråd med lege og i lys av rådene forhold på sjøen, at personen er død, sier Vaage.

Sea King-helikopteret har allerede blitt kalt tilbake til hovedredninssentralen på Sola. Det er ikke lenger sannsynlig å finne den savnede Risør-mannen i live.

Søgne til MandalHan sier de har dekket området øst fra Songvår utenfor Søgne til vest for Skjernøy like ved Mandal. Sea King-helikopteret er allerede tatt ut av søket, som fram til mørkets frembrudd blir gjort av kystvaktskipet Nornen sammen med to redningsskøyter.

**Tidligere har politiet, hovedredningssentralen med helikopter, Røde kors, kystvakten og brannvesenet i tillegg til frivillige og

Frivillig Bjørn Greibesland (blå jakke) og Jan Egil Gundersen i Røde kors er blant dem som tirsdag leter etter den savnede på kommunegrensa mellom Søgne og Mandal. Foto: Henrik Ihme

passerende skip vært med i søket.**

— Da søket begynte sto strømmen rett mot land, og vi har nå dekket området fram til Mandal, som vi mener er det aktuelle område å finne ham i. Vi har også dekket holmer og skjær, hovedsakelig fra helikopter, men vi har også hatt folk ute på land for å se, sier Vaage.

Tøffe forhold

Dykkeren ble meldt savnet i forbindelse med at han var å dykket med noen kamerater. Mannen gikk i sjøen iført fullt dykkerutstyr, men drev bort fra de to kameratene i båten. Det var sterk strøm og grov sjø da han gikk i vannet.

Forholdene gjorde søket krevende, men det har pågått med full styrke siden mandag kveld.