BYGLAND: Alle tre skal ha vært ved bevissthet da ambulanse, luftambulanse, brannvesen og politiet ankom ulykkesstedet i 01.30-tiden.

Lastebilen de tre satt i, lå da i grøfta ved riksvei 9 ved Fånefjellstunnelen sør for Bygland.

Glatt på stedet

— Det så alvorlig ut, og vi sendte mange folk til stedet. Lastebilen lå i grøfta med store materielle skader, opplyser operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ifølge politiet var det ekstremt glatt i Setesdal natt til tirsdag.

— Det var veldig glatt på ulykkesstedet, ifølge patruljen som var der, sier Kvitne.

Kjørte stjålet bil

  • Bilen tilhører E 18-utbygger Reinhold Meister, og den ble stjålet fra et sted mellom Grimstad og Lillesand, sier politiførstebetjent Dag Hovden ved Valle og Bykle lensmannskontor til fvn.no.

Lastebilen er av typen Daimler Unimog, og ble meldt stjålet av Reinhold Meister tirsdag formiddag.

De tre som nå er siktet for promillekjøring, kjørte nordover langs riksveg 9 da de plutselig mistet kontrollen over lastebilen.

— Like sør for Bygland kjørte de utfor en skrent på 6-8 meter. Hadde vannstanden i elva vært på normalt nivå, ville bilen endt i vannet, sier Hovden.

Ifølge Hovden har vitner forklart at de tre holdt svært høy fart. Han mener de hadde flaks som slapp unna med lettere skader.

— Bilen gjorde et rundkast nedover skråningen, og endte som totalvrak. Jeg kan egentlig ikke begripe at det gikk bra, sier han.

To av de tre slapp unna med lettere skader. Hovden er usikker på hvordan det gikk med den tredje, men alle tre skal være i stand til å gjennomføre avhør. Ifølge Hovden blir de avhørt nå på sykehuset.

Med luftambulanse

Ungdommene, to menn på 20 og 19 år og en jente på 16, ble brakt til sykehus. 20-åringen ble brakt til Sørlandet sykehus i Arendal med luftambulanse, mens de to andre ble kjørt til Kristiansand med ambulanse.

Ifølge politiet er alle tre siktet for promillekjøring.

— Det er mistanke om promillekjøring og det er tatt blodprøver av alle tre. Alle er siktet for promillekjøring siden det er uavklart hvem som kjørte bilen, sier operasjonsleder Børge Steinsland.