BYGLAND: Tre ungdommer havnet natt til tirsdag i grøfta i Bygland , i en lastebil stjålet rundt ti mil unna, ved Asko i Lillesand.

I bilen satt en 20 år gammel mann fra Birkeland, en 19 år gammel mann fra Lillesand og en 16 år gammel jente fra Arendal. Politiet mistenkte promillekjøring, men siden det var uklart hvem hadde kjørt, ble alle tre siktet for kjøring i beruset tilstand.

20-åringen og 19-åringen ble mandag ettermiddag avhørt av politiet. Ifølge politiførstebetjent Dag Hovden ved Valle og Bykle lensmannskontor har 20-åringen innrømmet å ha kjørt i beruset tilstand.

— Han har erkjent å ha kjørt bilen, og at han hadde drukket en god del før kjøreturen. Han innrømmet også å ha stjålet bilen tidligere på kvelden, sier Hovden.

19-åringen har innrømmet å ha vært delaktig i tyveriet av lastebilen.

— Hans forklaring stemmer i all hovedsak overens med 20-åringens, sier lensmann Sigurd Langeid i Bygland.

Stjal bilen dagen før

I avhørene kom det også frem at det ikke er første gang de har vært ute og kjørt lastebilen, som tilhører Reinhold Meister. 20-åringen fra Birkeland og 19-åringen fra Lillesand har innrømmet at de stjal bilen en gang tidligere søndag kveld.

— De kjørte den en liten tur, før de parkerte bilen der de fant den igjen, sier Langeid.

Etter å ha drukket en uviss mengde alkohol mandag kveld, bestemte de to seg for å ta en ny kjøretur. Med på turen ble også en 16 år gammel venninnne fra Arendal.

— De har ikke forklart seg detaljert om det som skjedde tidligere på kvelden. De har forklart at de bestemte å ta seg en ny kjøretur, og at 16-åringen ble med ganske tilfeldig, sier Langeid.

Hadde englevakt

Ved Fånefjellstunnelen like sør for Bygland mistet 20-åringen kontrollen på glatta. I høy fart raste lastebilen utfor en over seks meter høy skrent, og bilen lå igjen som totalvrak i et uttørket elveleie. Kun flaks gjorde at ingen av ungdommene ble alvorlig skadet.

— Bilen gjorde et rundkast nedover skråningen, og endte som totalvrak. Jeg kan egentlig ikke begripe at det gikk bra, sier Hovden.

16-åringen ble i dag utskrevet fra Sørlandet sykehus Kristiansand før politiet fikk gjennomført avhør. Trolig blir 19-åringen og 20-åringen også utskrevet fra sykehuset innen kort tid.