LINDESNES: Dermed fjernet Repstad anlegg det aller siste hinderet. Vannet strømmet inn i den 930 meter lange og 2,5 meter dype kanalen, og en kajakk ble den første båten gjennom.

— Dette er veldig gøy, og har vært det mest spesielle jeg har vært med på å lage. Jeg synes Lindesnes kommune er spreke som har fått til dette, sier Arne Hallandvik, prosjektleder for Repstad anlegg, til fvn.no.

Proppen som torsdag ble dratt ut, var i den sørlige enden. Straks den var borte, oppsto det en kraftig strøm i kanalen. Hele Spangereid skole var med på åpningen.

Spangereidkanalen har en bredde på mellom 12 og 20 meter, og en seilingshøyde på 4,5 meter. Fredag klokken 13 vil det være kranselag, der alle de ansatte som har bygget kanalen skal gjennom med båt.

Det som nå gjenstår, er finpussing og noe murarbeid. Fredag morgen blir kanalen formelt overlevert til Lindesnes kommune.

Torsdag 5. juli skal dronning Sonja stå for den offisielle åpningen. Under det kongelige besøket går dronning Sonja i land på sin egen brygge, Dronningbrygga, som ligger midt i kanalen.