KRISTIANSAND: Fredag formiddag var sprengingen natt til 1. mai ferdig etterforsket.

— Samtlige har gitt en uforbeholden tilståelse og lagt kortene på bordet. De innrømmer deltakelse i grovt skadeverk, sier politietterforsker Lars Hyberg ved Vågsbygd politistasjon.

Han mener politiet nå har god oversikt over dette miljøet på Flekkerøy, og tror sprengningene tar slutt.

Onsdag og torsdag innrømmet to 14-åringer, tre 16-åringer og en 18-åring å ha laget bomben og fyrt den av. Alle seks hører hjemme på Flekkerøy.

– De er ikke en egen gjeng, men tilhører et miljø på øya som er svært opptatt av ting som smeller, sier Hyberg.

Han vil ikke kommentere om de samme guttene også er mistenkt for å stå bak den angivelige sprengningen av en annen, hjemmelaget bombe omtrent samme sted natt til lørdag. Den saken er ikke ferdig etterforsket.

Alle seks hadde foreldrene med under politiavhørene. Ifølge Hyberg forstår ungdommene alvoret i saken. De to 14-åringene er under den kriminelle lavalder på 15 år, mens de fire eldste kan vente seg straffereaksjoner.

– De har kun innrømmet å ha laget én bombe. En halvannen liters plastflaske ble fylt med krutt. Kruttet kom fra et tyveri de hadde gjort. De stjal akkurat samme mengde krutt som gikk med til å lage bomben. Flaske ble teipet igjen og påsatt en hjemmelaget lunte. Vi har ingen grunn til å mistenke dem for å ha laget flere slike bomber, sier Hyberg.