ARENDAL: — Det er riktig at det er anmeldt en voldtekt i Arendal. Politiet ble varslet klokken 01.35. Men av etterforskningsmessige hensyn, ønsker ikke politiet å gi flere opplysninger på det nåværende tidspunkt, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Børge Steinsland, til fvn.no.

Kvinnen samt vitner har gitt politiet et signalement av gjerningsmannen. Han skal være av utenlandsk opprinnelse, i aldrene 30 - 40 år og være omkring 175 centimeter høy. Vedkommende har kort mørkt hår og er kraftig bygd.

Kvinnen i 30-årene ble tatt hånd om av voldtektsmottaket etter hendelsen. Offeret meldte seg hos politiet sammen med en venninne. Den fornærmede kvinnen har gitt en foreløpig forklaring til politiet.

— Det vil bli foretatt vitneavhør i løpet av dagen av personer som har gjort observasjoner, sier Steinsland.

Overfallsvoldtekten skal ha skjedde i et smug ved Tyholmen like før kvinnen meldte seg hos politiet. Ingen er så langt pågrepet i saken.

— Politiets krimteknikere har vært på åstedet. Det er satt inn betydelige ressurser på saken, opplyser Steinsland.

– Kvinnen er tatt hånd om av helsepersonell, og vi har innhentet en del opplysninger og foretatt tekniske undersøkelser på stedet. Vi har noen spor å gå etter, sa operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt til NTB i natt.