ARENDAL: Gjerningsmannen er ikke tatt etter at en kvinne i 30-årene ble overfalt og voldtatt i smuget på Tyholmen i Arendal.

– Kvinnen forklarer at en mann oppsøkte henne inne på dansegulvet. Mannen var innpåsliten og hun avviste ham. Fornærmede betegner mannen som en østeuropeer med lys hud og kortklippet hår, opplyser politiførstebetjent Marit Buaas til fvn.no.

LES OGSÅ: Kvinne i 30-årene anmeldte voldtekt i Arendal sentrum

Samme person

Politiet har ingen mistenkte etter voldtekten som skjedde i smuget mellom utestedene Sisters og Havnepuben. Politiet mener det er grunn til å tro at gjerningsmannen er den samme som personen som oppsøkte offeret på dansegulvet.

Den fornærmede kvinnen og vitner på stedet har gitt politiet et signalement på gjerningsmannen :

  • Østeuropeisk utseende.

  • Mellom 30 og 40 år

  • Kraftig bygd og rundt ansikt.

  • Kortklippet, mørkt hår.

  • Snakket gebrokkent norsk

  • Lys i huden.

  • Ikledd dongeribukse og lys t-skjorte.

Kvinnen i 30-årene har forklart til politiet at hun var på byen med flere venninner natt til søndag. Etter å ha vært på utestedet en stund, fulgte hun en venninne til bilen. På vei tilbake til venninnegjengen skal østeuropeeren ha overfalt kvinnen, dratt henne inn bak gjerdet og utsatt henne for vold.

Fullbyrdet voldtekt

– Mannen tok tak i henne og utøvde vold. Kvinnen gjorde anskrik og slo fra seg, men gjerningsmannen klarte å fullbyrde voldtekten. Overgrepet pågikk ikke i mange minutter, sier Buaas.

Voldtekten ble utført i tidsrommet mellom 01 og 02 natt til søndag. Få vitner har meldt seg til politiet. Det er gjennomført noen få avhør, men politiet står foreløpig nesten på bar bakke.

Åstedet ligger i uteområdet til Restaurant 1711. Kun et gjerde skiller åstedet fra Havnepuben som er et av Arendals mest populære utesteder. Stedet er godt besøkt i det aktuelle tidsrommet.

Opplyst

– Vi oppfordrer alle som kan ha sett eller hørt noe mistenkelig i dette tidsrommet om å ta kontakt med politiet. Åstedet ligger i det som kan omtales som et smug eller en gate. Det er opplyst og derfor ikke unaturlig at noen kan ha observasjoner, sier Buaas.

Ifølge kvinnens forklaring er det ikke grunn til å tro at det har vært flere gjerningsmenn eller at andre har medvirket til forbrytelsen.

Kvinnen ble undersøkt ved voldtektsmottaket like etter hendelsen. Krimtekniker har også undersøkt åstedet. Buaas sier politiet ikke har grunn til å betvile kvinnens forklaring.