— Det er ni-ti igangværende prosjekter og VBV er totalentreprenør i alle. Nå går vi i gang med å vurdere om boet skal tre inn i én eller flere av kontraktene og gjøre prosjektene ferdig. Det vil i så fall være for å tilføre boet midler. Det vil imidlertid ikke være noen enkel sak, ikke minst fordi det er underleverandører involvert. I første omgang forbereder vi kommunikasjon med byggherrene, sier advokat Kai Knudsen til Fædrelandsvennen.

Han er bostyrer for konkursboet etter Vågsbygd bygg og vedlikehold AS (VBV). Mandag begjærte styret, ledet av Sigurd Andreas Strømme, oppbud. Strømme startet selv selskapet i 1980. Inntil konkursen var han fortsatt hovedeier sammen med daglig leder Tom André Lund.

Vokst

De siste årene har entreprenørselskapet i Rigetjønnveien økt omsetningen kraftig. Men ifølge bostyrer Kai Knudsen viser selskapets oppbudsbegjæring til et dårlig marked i bygg- og anleggsbransjen, og at de ikke er i stand til å betale sine krav. De har oppgitt at de ikke ser at situasjonen vil bedre seg i nær framtid. Ved slike tilfeller har et selskap plikt til å be retten åpne konkurs.

Gjeld på 22 mill.

— Det fremgår av styreprotokollen at selskapet har gjennomført en handlingsplan og at det er foretatt en kapitalutvidelse for å møte likviditets- og driftsutfordringene. Men dette har ikke hatt den nødvendige effekten på grunn av fallende ordretilgang og marginer utover høsten, sier Knudsen.

Han opplyser at gjelden er på 22 millioner kroner. Den største enkeltkreditoren er leverandører av byggmaterialer. Ellers skylder entreprenøren penger til banker – DNB er hovedbankforbindelse – og selskaper som har leaset maskiner og utstyr til dem.

Allmøte tirsdag

Rundt 35 personer var ansatt i selskapet ved konkursen. Like før jul står de uten jobb.

— De ansatte blir orientert på et allmøte tirsdag, sa Knudsen til Fædrelandsvennen mandag kveld. Tirsdag ettermiddag hadde han ikke noe nytt å melde, utover det om igangværende prosjekter som han er sitert på innledningsvis.

Etter det Knudsen kjenner til, har selskapet betalt ut lønn de siste månedene.