— Jeg er mektig imponert. Det var spenning, tæl og temperatur til siste sekund. Dere er fantastiske ambassadører for Arendal kommune - det er dere ungdommen skal se opp til fremover!

Arendal-ordfører Einar Halvorsen skinte som ei sol og bød på godord, blødkage, Mozell og blomster. Foto: Sondre Steen Holvik

Arendals ordfører Einar Halvorsen var lyrisk i både stemme og kroppsspråk noen timer før rakettene skulle til værs onsdag. Etter en smule forsinkelse var bussen fra Arendal Turbiler ankommet Arendal kultur— og rådhus, og de ferske norgesmestrene i håndball for herrer kunne først trampeklappes ut på Sam Eydes Plass, deretter inn i Arendal kultur- og rådhus. Der vanket det mer applaus, blødkage, Mozell og blomster.

— Bare et lite stykke til meg. Jeg skal på vekta i morgen! lød det fra lagkaptein Erik Heia Pedersen, som høstet jubel for spøken.

Les også:

Engasjert Godskesen

Da Fædrelandsvennen ankom en times tid før spillerne, stod det allerede bortimot 100 mennesker og ventet på ØIF Arendal. En av dem var stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen, for anledningen med sin rødkledde puddel Ylva under armen.

Stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen og dvergpuddel Ylva stod klare til å hylle håndballheltene. Godskesen hadde i tillegg vært på både kampen i Oslo Spektrum og supporteroppladningen på Scotsman. Foto: Sonde Steen Holvik

— Det var det nærmeste jeg kom ei ØIF-drakt. Ellers er kampen det råeste jeg har opplevd. Jeg var med på Scotsman kvelden før også; stemningen stod i taket. Nei, dette er bedre enn 17. mai og julaften til sammen! mente Godskesen.

Blomster

Ordfører Halvorsen slo like godt til med én liten tale til. Og blomster til hver spiller.

— Det er krevende å drive en slik klubb og et slikt lag. Vi må ikke glemme de mange frivillige som stiller opp og yter uvurderlig innsats. Men igjen: Den kampen kommer jeg aldri til å gglemme!