— Vi er fremdeles en liten klubb, men vi har et mål og noen visjoner, sier sportslig leder i ØIF Arendal, Per Carsten Michelsen.

Tirsdag tok klubben sin første tittel da Bodø ble beseiret på dramatisk vis, 23- 22, i Oslo Spektrum. Det var forhåpentligvis starten på en ny æra for ØIF Arendal.

— Vi skal utfordre Elverum og Haslum, og ta videre steg. Målet på sikt er å markere oss i Europa, og komme langt i Champions League. Da må vi vinne noe mer, sier Michelsen.

Dersom ØIF Arendal, som leder serien med to poeng på Haslum og Bodø, skal komme til en av de store europacupene, må det bli seier i enten serien eller sluttspillet. Triumf i sistnevnte gir plass i Champions League.

— Det er ingen grunn til at vi ikke skal ha en ambisjon om å vinne serien og sluttspillet, sier Michelsen, som kaller NM-seieren en milepæl for klubben, og Aust-Agder som fylke.

— Vi har ikke så mange meritter å sikte til. Dette bør gi oss en god grobunn til å få tak i midlene som trengs til å vokse videre. Næringslivet setter pris på å bli assosiert med oss, og føler de får valuta for pengene. Nå blir målet å få lokket til oss flere nasjonale sponsorer, sier Michelsen.

Vil øke budsjettet

ØIF Arendal har et budsjett på 7,5 millioner kroner denne sesongen. Dersom klubben skal hamle opp med de store klubbene, må den summen økes betraktelig.

— Vi ønsker en vekst på toppsatsingen, og må helst opp rundt tre millioner kroner i budsjett, sier Michelsen.

Det er mye penger for ØIF Arendal, som er en liten dugnadsklubb med kun to fulltidsansatte.

— Vi trenger også en dynamisk og større organisasjon, som kan jobbe i det daglige, og som ikke er avhengig av enkeltpersoner, sier Michelsen.

På sponsordelen, ser Michelsen også et enormt marked i Vest-Agder.

— Vi har merket en økt interesse derfra, og det er helt klart et område hvor det finnes et stort næringsliv. Arendal er ikke overfylt av store firmaer, så vi må jobbe mer den veien, sier den sportslige lederen.

Viktig med lokal profil

— Hva med spillerlogistikk? Vil NM-triumfen gjøre klubben mer attraktiv?

— Det vil den nok, men stammen i laget skal uansett være lokal, og det er en av de tøffeste jobbene vi har foran oss. Vi må sørge for at våre unge spillere har et godt opplegg. Denne sesongen har vi blant annet ikke et 16-årslag, og det er bekymringsfullt, sier Michelsen.

ØIF Arendal har en stall på 31 spillere. 14 av disse er lokale.

— Å opprettholde den lokale profilen, blir en viktig jobb for oss fremover, slik at vi ikke må snakke engelsk på trening. Det har vi ikke lyst til, sier Michelsen.

Han mener antall sørlendinger på laget er grunnen til klubbens høye tilskuersnitt (1368 per kamp) på hjemmekampene denne sesongen.

— Vi har et høyt snitt på kampene, og skal prøve å øke det litt. Grunnen er at vi satser lokalt, sier Michelsen, som får mye å gjøre den neste måneden.

«Alle» går ut av kontrakt

Alle spillerne - med unntak av Eirik Köpp - har en kontrakt som går ut etter 2014/15-sesongen.

— Vi har en stor jobb å gjøre i januar, men jeg tror at med den treneren og opplegget vi har, er det en spillergruppe som ikke ønsker å reise noe sted. Vi er veldig fornøyd med dem vi har, og det mest nærliggende er å bytte ut leiesoldatene, sier Michelsen.

Det vil si de utenlandske spillerne.

— Vi kommer til å strekke oss lengre med å få med de lokale spillerne videre, sier Michelsen.

André Jørgensen Hofstøl, som var NM-finalens store spiller for ØIF Arendal, er blant spillerne som teller på knappene i forhold til videre satsing. Michelsen er klar på at 35-åringen er sterkt ønsket med videre.

— Hva med trener Marinko Kurtovic?

— Vi må bli enige i januar om han tar ett år til. Vi snakker og jobber som om han skal fortsette, men han har gjort seg veldig interessant for andre klubber med det han oppnår med oss. Det kan godt være vi ikke har råd til å beholde ham, humrer Michelsen.

PS: ØIF Arendal reiser fra Oslo senere onsdag, og det vil bli en mottakelse for klubben ved Arendal kultur- og rådhus rundt kl. 14.00.