KRISTIANSAND: — Det som bekymrer meg mest er at om dette får fortsette så er det bare et tidspunkt før det skjer en alvorlig ulykke, sier trafikksjef Oddvar Abrahamsen i Bussen Trafikkselskap til fvn.no.

I går kveld ble tre forskjellige busser pepret med stein, egg og flasker ved Høllen i Søgne.

— Vi har ved tre forskjellig anledninger fått beskjed om at yngre folk kastet egg, stein og flasker på Søgne-bussen i Høllen fredag kveld, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Bård Austad, til fvn.no.

- Kan fort bli fatalt

Hendelsene skjedde halv åtte, fem på ni og cirka halv ti. Andre gangen politiet fikk melding rykket de ut.

— Vi fikk ikke tak på de som gjorde det, og etter det jeg kjenner til skal det ikke være snakk om stor skade på bussen, forteller Austad.

Abrahamsen bekrefter at det ikke ble skader på bussen. Men han er mer bekymret for hva som kunne ha skjedd.

— Blir en stein eller en flaske kastet med stor nok kraft kan den jo knuse ruta. Dersom en stein skulle gå gjennom sideruta til sjåføren vil jo et resultat av det kunne være at han kjører ut av veien, eller kolliderer med en annen bil. Og da kan det fort bli fatalt, sier han.

Spekulasjoner

Det er ikke første gang det er problemer med bussen i Søgne. Torsdag løp sjåføren på en buss i Søgne opp en 12-åring som skjøt med softgun på bussen. Abrahamsen vet ikke om hendelsene fredag kveld er snakk om en hevn.

— Nei, det blir bare spekulasjoner, sier han.

- Men er det vanlig med tre slike hendelser på en kveld?

— Nei, det er det jo ikke. Men det har vært mye pøbelstreker mot bussen de siste dagene, fastslår han.

Stoppe å kjøre på kveldstid

Han håper nå at politiet kan få satt en stopper for hendelsene.

— Sakene blir anmeldt, og det er en politisak å få orden på dette. Skulle de ikke klare det, må vi sette oss ned med Agder kollektivtrafikk, og i verste fall må vi slutte med å kjøre denne ruta på kveldstid, forteller Abrahamsen.

For i tillegg til å være farlig for bussjåfører og passasjerer, koster pøbelstrekene selskapet mye penger. I slutten av september ble bussen i Vennesla skutt på med luftgevær. Ingen ble heldigvis skadet da heller, men tre vinduer knuste.

— Bare skadene på denne bussen kostet oss 60.000 kroner, sier Oddvar Abrahamsen.

Unge gutter

Også på Jærnesheia har bussen hatt problemer den siste uken. Mandag kveld ble bussen på Jærnesheia truffet av det sjåføren først trodde var fyrverkeri, men som viste seg å være en stein som knuste en av rutene på bussen. Ungdom ble sett i området, men ingen ble pågrepet da politipatruljen kom til stedet. Torsdag kveld gjentok det seg.

— Det dreier seg nok i de fleste tilfeller om unge gutter som er ute og gjør pøbelstreker. Foreldre i de aktuelle områdene bør kanskje sette seg ned med poden sin å forklare de mulige konsekvensene av dette, sier trafikksjefen.