SØGNE: — Det ser ut til at føreren av Volvoen har kommet over i motsatt kjørefelt og dermed forårsaket ulykken. Vi har dermed besluttet å ta beslag i førerkortet til bilføreren, opplyser Jahn Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, til fvn.no.

Les også vitneforklaring: — Hørte bare et smell

Kom over i motsatt kjørefelt

Tre biler, en Volvo en VW Transporter og en tankbil var involvert i ulykken som inntraff på E 39 ved Kjelland i Søgne like før klokken halv syv tirsdag morgen. Føreren av transporteren, en 28 år gammel mann bosatt i Flekkefjord, omkom i sammenstøtet med tankbilen.

Kom over i motsatt kjørefelt: Føreren av denne bilen har fått førerkortet beslaglagt etter at bilen han førte kom over i motsatt kjørefelt og forårsaket ulykken på E 39 ved Kjelland i Søgne tirsdag.

Ifølge operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Vidar Neset, skal de to personbilene, en Volvo og en VW Transporter, ha kommet kjørende fra vest, mens tankbilen kom kjørende fra øst da ulykken skjedde.

Det er ifølge politiet ikke brakt på det rene hva som er årsaken til at Volvoen havnet over i motsatt kjørefelt.

I et forsøk på å unngå personbilen har føreren av tankbilen foretatt en unnamanøver og endt opp med å kollidere front til front med VW-varebilen, som kom kjørende lenger bak i køen etter Volvoen.

— Det ser ut til at det ene er en følge av det andre, sier Thorsen.

Etterlyser vitne til ulykken

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med føreren av en liten rød bil i etter ulykken på E 39 ved Kjelland i Søgne tirsdag.

  • I kaoset som oppstod ble bilen borte, men vi vil gjerne kommme i kontakt med vedkommende, sier Jahn Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, til fvn.no.

Trolig kom den rød bilen kjørende fra øst mot vest kort tid etter tankbilen da ulykken inntraff.

  • Vitnet kan ha kommet kjørende etter tankbilen, men vi vet ikke hvor langt etter. Vi etterlyser henne som et vitne til ulykken, opplyser Thorsen.

Avventer undersøkelsene

Politiet jobber nå med å samkjøre vitnenes observasjoner og forklaringer.

— Det er mye som gjenstår. Vi venter også på åstedsundersøkelsene og undersøkelsene av de involverte bilene, sier Thorsen.

De er interessert i å komme i kontakt med alle som kan ha vært vitne til ulykken.

— Vi vet at på den tiden så begynner trafikken å tilta og da mot Kristiansand spesielt, men vi er også interessert i å komme i kontakt med trafikanter som kan ha kommet kjørende i samme retning som tankbilen, sier Thorsen til fvn.no.

E 39 var stengt i tretten timer som følge av ulykken på E 39, hvor en 28 år gammel mann bosatt i Flekkefjord omkom.

Se video fra ulykkesstedet