Kristiansand: Den 60 år gamle mannen drev i fjor et eget transportfirma sammen med sønnen. Men nå har han sluttet å kjøre. Og sønnen har fått nytt arbeid. Alt etter at 60-åringen helt uten skyld ble den som til slutt traff bilen der Dan Steve Jensen satt. Frontkollisjonen endte med at Jensen døde momentant.

LES OGSÅ: Én mann omkom etter trafikkulykke på E 39

Uoppmerksom

En 24 år gammel mann fra Stavanger var på vei til Oslo sammen med en kollega da han plutselig kom over i motsatt kjørefelt. 60-åringen fra Telemark kjørte traileren sin på vei fra Kristiansand mot Lindesnes, og ble først truffet av 24-åringens bil. Trailersjåføren mistet kontrollen etter sammenstøtet og vogntoget ble kastet over i motsatt kjørefelt. Der traff 60-åringen en varebil på vei mot Kristiansand. Vogntoget og varebilen kolliderte front mot front, og varebilen ble flyttet 30 meter bakover av vogntoget.

Sjåføren fra Stavanger (24) hadde ingen forklaring på hvorfor han havnet over i galt kjørefelt.

— Jeg må ha vært uoppmerksom et øyeblikk. Kanskje det var at jeg så på kameraten min som lå og halvsov i setet ved siden av, sa mannen.

De to hadde kjørt fra Stavanger like etter midnatt og tok noen pauser underveis, blant annet for å sove en kort stund. Like før klokka halv syv om morgenen 19. februar skjedde ulykken.

Sterkt preget

Den 60 år gamle trailersjåføren fra Telemark er fortsatt sterkt preget av ulykken for snart ett år siden.

— Det går ikke en dag uten at jeg tenker på det som skjedde. Livet går i noen veldige bølgedaler. Jeg har problemer med nattesøvnen. Bare det å møte her i retten i dag har vært beintøft. Men jeg forsøker å gjøre meg så sterk som mulig, sa mannen i retten.

Den 24 år gamle stavangermannen som utløste ulykken ved å kjøre over i feil felt der han altså traff traileren, som igjen havnet over i galt felt og frontkolliderte, erkjente straffskyld i tingretten i Kristiansand i går.

Les også: Tiltalt for uaktsom kjøring etter dødsulykke

Aktor la ned påstand om betinget fengsel i 40 dager og en ubetinget bort på 10.000 kroner. Forsvareren til 24-åringen, advokat Atle Helliesen, ba om at klienten hans ble ansett på mildeste måte.