AGDER: – Det er helt sikkert noen prester på Agder som er åpen for dette, men kanskje det er vanskeligere å stå fram med Olav Skjevesland som biskop, fiendtlig som han er til saken, sier Gard Sandaker-Nielsen, leder for Åpen Kirkegruppe for lesbiske og homofile.

– Jeg har ikke kommentar til dette, svarer biskop i Agder og Telemark bispedømme, Olav Skjevesland.

Ingen på listen

Åpen Kirkegruppe for lesbiske og homofile har sendt brev til alle prestene ansatt i Den norske kirke for å få tilbakemelding om «deres kirke er åpne for forbønnshandlinger for borgerlig inngått likekjønnet ekteskap», heter det i brevet. Homofile par må i dag gifte seg borgerlig for at ekteskapet skal være gyldig, men kan få en velsignelse i kirken.

I brevet begrunner gruppen forespørselen med at de ønsker en oversikt over menigheter som ønsker lesbiske og homofile velkommen. 90 prester fra hele landet har satt sitt navn på listen. Dog, ingen prester fra Agder og Telemark bispedømme står på listen, ifølge Sandaker-Nielsen.

– Aksjonsgruppe

– Det som er å si om saken er at den går sin gang. Den ligger i Kirkerådet. Listen er laget av en aksjonsgruppe som prøver å fremme en sak som kirken må få tid til å jobbe med, sier Skjevesland.

Skjevesland vil ikke kommentere saken ytterligere, utover det at han registrerer det som et faktum at ingen prester fra hans bispedømme står på listen.

– Måten Skjevesland formidler sitt syn på saken er destruktivt og bidrar til å gjøre det enda vanskeligere for lesbiske og homofile til å stå fram i kirken, mener Sandaker-Nielsen.

Én prest i Aust-Agder har sagt seg villig til å stå på listen, men vedkommende har ikke tiltrådt i sitt embete enda.

Hva mener du? Er det tilfeldig at ingen agderprester er på lista? Diskutér i vårt forum.