Slik jublet Kristine Lunde-Borgersen etter triumfen.

Søndag var Lunde-Borgersen banens gigant da Vipers sjokkerte hele håndball-Norge ved å vinne 31-25, og påføre Larvik sitt tredje tap i Norge på 15 år.

— Jeg er kjempefornøyd med kampen. Jeg pleier alltid å føle at det er noe jeg kunne gjort bedre, men i går klaffet bare alt for meg. Det var en veldig rar følelse, men det gikk stang inn hele veien, sier Lunde-Borgersen.

Bortsett fra litt slitne bein føler seg fin i kroppen etter maktdemonstrasjonen mot Larvik.

— Det er dette nivået jeg husker henne fra da hun var på topp. I mitt hode går det ikke an å spille bedre enn det hun gjorde mot Larvik. Og det gjør hun mot i mine øyne verdens beste lag, uansett om vi snakker klubb- eller landslagsnivå. Jeg kan ikke skjønne hvordan det er mulig å spille bedre, sier Gunnar Pettersen imponert.

- Hun holder fint et par år til

Fædrelandsvennen møtte Lunde-Borgersen på kafé i Kristiansand mandag formiddag. Hun hadde nettopp levert eksampensoppgave i praktisk pedagogikk, og skulle noen timer senere i jobbintervju.

35-åringen er i ferd med å ruste seg for et liv etter karrieren.

Men i Vipers håper de i det lengste at deres desidert største profil skal ta minst ett år til på banen.

— Det er viktig for Vipers å beholde henne. Slik hun spiller nå, holder hun fint et par år til. Det er viktig med rutinerte spillere, det så vi mot Larvik i går. Hun er spilleren som kan ta det ekstra taket, og etter timeoutene er det hun som overtar etter meg. Hvis ikke hun blir med videre som spiller, er det viktig å få henne med i et trenerteam slik at vi utnytter kompetansen hennes, sier Pettersen.

Selv er «Kikki» hemmelighetsfull om en eventuell kontraktsforlengelse, men røper at det står mellom Vipers eller å legge opp.— Vi skyver avgjørelsen til etter Larvik-kampen, sier Lunde-Borgersen.

Vil prioritere familien

— Hva taler for at du fortsetter?

— At jeg fortsatt synes det er gøy. Jeg har vært med på mye på håndballbanen, og det er der vennene mine er.

Slik jublet Kristine Lunde-Borgersen etter triumfen.

— Hva taler imot?- Jeg har hatt et langt liv innen håndball, nå har jeg lyst til å prioritere familien mer. Hadde vi vært profesjonelle, og kunne trent på dagtid, ville alt vært mye enklere, sier Lunde-Borgersen.

Hun har kommet uhyre sterkt tilbake etter en høstsesong hvor hun bygde hun seg opp etter fødsel og en vår hvor hun bygde seg opp etter ribbeinsbrist og lungebetennelse. Hvis hun legger opp nå, gjør hun det i så fall på topp.

- Hadde vært gøy med landslaget

Slik svarer Gunnar Pettersen på spørsmål om landslagstrener Thorir Hergerisson bør ringe.

— Faglig sett holder hun landslagsklasse. Men med den prosessen han har startet med fornyelse og foryngelse, ville det kanskje vært feil signaler å ta henne ut. Men forstå meg rett, prestasjonene hennes er av topp internasjonal klasse, og holder til å spille på alle landslag i verden, sier Pettersen.

Selv holder Lunde-Borgersen landslagsdøra på gløtt, dersom hun fortsetter karrieren.

— Jeg har lyst til å være litt frekk, og si at jeg ikke har snakket med Thorir siden jeg var gravid. Men, jeg er nok for gammel. Det vil si, er man god nok, er man kanskje ikke det? Det hadde vært veldig gøy, men det er nok andres tur nå, sier Lunde-Borgersen lettere kryptisk.

- Det kan vel ikke skje et mirakel til?

Hun klarer ikke helt se for seg at Vipers skal slå gigantiske Larvik ut av sluttspillet tirsdag.

- Vi har alltid en sjanse , men nå synes jeg nesten den er mindre enn før kampen i går. Vi må bare ha fokus på oss selv, og selv i morgen tror jeg ikke vi skal prøve å vinne. Det har skjedd et mirakel en gang, og da skjer det vel ikke ett til? spør Lunde-Borgersen.

Vipers kan tillate seg å tape med seks mål, og likevel avansere. Men selv om Larvik spiller «Final four» i Champions League til helga, vil hun ikke være med på at det er en fordel for Vipers.

- Jeg tenker at det er til Larviks fordel. De spiller sitt spill uansett hvem de møter, og det er de veldig flinke til. Nå er det ikke slik at jeg har dårlig innstilling, men vi må se på fakta og være litt realistiske også. Selv om vi rystet dem, sier den tidligere landslagsspilleren.