— Jeg har allerede begynt med litt psykisk terror og sendt noen tekstmeldinger. Så får vi se på starten på fredag om det må ekstraordinære tiltak til, sier Svein Frustøl.

— Jaha?

— Ja, kanskje å putte en loff i eksosen? hehe. Neida, vi håper selvfølgelig at den beste vinner, sier han.

Det er god stemning før det som er årets høydepunkt for de lokale rallysjåførene, og som ifølge Frustøl er et høydepunkt også for mange av de andre 98 teamene som kommer til Kristiansand denne helga.

3000 tilskuere

For andre året på rad arrangeres Rally Sørland i Kristiansand. Med start og målgang på torget i Kristiansand skal deltakerne gjennom 12 fartsprøver.

Den mest spesielle av fartsprøvene blir nummer åtte. Lørdag ettermiddag inviterer Kristiansand automobilklubb sammen med Best Event til motorfest på Odderøya. Med hopp på over 30 meter håper arrangørene å trekke 3000 tilskuere.— Denne helga er det viktigste løpet vi har gjennom sesongen. Vi har masse sponsorer, venner og familie vi ønsker å vise oss fram for. Det står mye heder og ære på spill. Det kommer til å bli en skikkelig folkefest, sier Svein Frustøl.

- Viktigste er å slå Pål

Han er sammen med Pål Try kanskje våre største lokale håp rent sportslig til helga. Selv mener han at pallen bør være innenfor rekkevidde, men det er ikke det viktigste.

— Det aller viktigste er å slå Pål Try. Om han kommer på siste og jeg på nest siste er jeg fornøyd, sier Frustøl.

Torsdag formiddag var man godt i gang med å rigge til folkefesten på Odderøya. Alexander Nyhus i Best Event forteller at i motsetning til i fjor vil man kunne se bilene over hoppet to ganger på kort tid.

Alexander Nyhus i Best Event rigger til folkefest på Odderøya på lørdag. Foto: Steffen Stenersen

— Alle de andre etappene er det de rallyinteresserte som går på, og sitter langs løypa. Dette er mer for den vanlige mannen i gata, sier Nyhus.5.000 kroner vil bli gitt til den føreren som presterer det lengste hoppet, så det er ingen grunn til at førerne vil trekke seg.

- Ingen gullgruve

— I år har vi gjort hoppet litt større, så det blir lengre hopp og mer spektakulært. Vi tror vi får et vanvittig bra show, men vi er avhengig av at folk kommer for at det skal gå rundt, sier Nyhus.

Slik så det ut under rallyshowet på Odderøya i fjor. I år lover arrangøren enda heftigere hopp. Foto: Erling Slyngstad Hægeland

Leder av sportskomiteen i arrangørklubben Kristiansand Automobilklubb, Per Tofteland, anslår at 10-12.000 tilskuere vil ta turen totalt gjennom hele helga, men sier værmeldinga jobber mot dem.— Dette er ingen gullgruve. Vi håper å gå i pluss i år, for fjor gikk vi i minus, sier Tofteland.

For den gjengse rallytilskuer betaler ikke inngangsbillett. Som Tofteland sier tar man heller med seg ved og kaffe og setter seg ute i skauen og ser bilene suse forbi. Derfor er showløpet på Odderøya hjertelig velkommen.

— Det er flott at det blir lagt til rette for et så sentrumsnært arrangement. Vi gleder oss, det blir moro og spennende, og kommer det 3000 på Odderøya på lørdag er vi godt fornøyde, sier han.

Første etappe går fra torget fredag klokka 19.00, med målgang samme sted søndag cirka klokka 18.00.