— Vi jobber med å få opp en midlertidig bro, men må først rive det ene fundamentet som ble skadet i flommen, sier fungerende seksjonsleder Knut Asbjørn Koland for brovedlikehold i Statens vegvesen region Sør.

Sju kilometer lang omvei

Da vannmassene i helga ødela gamle Feda bro, fikk de som bor på vestsiden av elva en sju kilometer lang omvei via E 39 for å komme seg til barnehage, skole, butikk og kirke. Det er derfor satt opp busstransport til elever som tidligere bare hadde noen hundre meter skolevei.

Knut Asbjørn Koland håper de kan starte arbeidet med å montere gangbroen mandag om ei knapp uke.

Ordfører Per Sverre Kvinlaug i Kvinesdal er glad for at Statens vegvesen arbeider for å få for få en snarlig gangforbindelse over elva, men understreker at det er viktig at ikke arbeidet med en ny veibro tar for lang tid.

— Vi har ellers bedt om at fartsgrensen på E 39 på Fosselandsheia settes ned, siden folk på vestsiden av elva på Feda nå må ta en usving på europaveien for å komme østover.

Bro ødelagt i Gyland

Også broa på Klungland på fylkesvei 466 i Gyland i Flekkefjord kollapset under flommen.

— Dette er en viktig vei, og vi håper her det skal være mulig å legge ei element bro over den gamle, sier Knut Asbjørn Koland..