— Pasientene ble sammen med de ansatte som var på jobb overflyttet til sykehuset i Flekkefjord, og søndag sendt videre til Farsund. Det var viktig for oss å la de faste ansatte reise med pasientene for ikke å oppskake dem mer enn nødvendig, sier organisasjonsdirektør Nina Føreland ved Sørlandet sykehus.

Må kutte dagtilbud

Bygningene til DPS Vollan ligger alle på samme høyde, og da elva steg fosset vannet inn i så godt som samtlige rom.

På det meste sto vannet 30 centimeter oppetter veggene.

De materielle skadene er store etter at vannet sto 20-25 centimeter opp etter veggene i så godt som alle rom i flere bygninger. Foto: Torbjørn Witzøe

Det var søndag klart at skadene på bygningsmassen og utstyr ved Vollan er så omfattende, at all virksomhet her må opphøre. De innlagte pasientene er altså overflyttet til Kristiansand, mens pasienter som skal ha poliklinisk behandling vil bli fordelt mellom DPS-avdelingene i Flekkefjord og Farsund. Dagavdelingen som gir et tilbud til 25 pasienter vil inntil videre opphøre.

40 ansatte

— Det er ennå ikke tatt stilling til hva som vil skje med de 40 ansatte. Jeg regner med noen vil bli midlertidig overflyttet til sykehusets avdelinger i Flekkefjord og Farsund og eventuelt ved behov også Kristiansand, sier Nina Føreland.

Det var søndag også for tidlig å si hvor lang tid det kan før bygninger og utstyr igjen kan tas i bruk.