Mange hadde tatt turen til Hestholmbukta i Lillesand for å nyte Skjærgårdskonserten søndag ettermiddag. Foto: Rebecca Trondsen
Publikum så ut til å nyte konsertene og det fine været. Foto: Rebecca Trondsen
Noen valgte å holde seg i båten, andre slo seg ned på svabergene. Foto: Rebecca Trondsen

Et par hundre mennesker tok turen til Hestholmbukta på Skauerøya søndag ettermiddag for å få med seg den årlige Skjærgårdskonserten i regi av Lillesandsdaene.

Idylliske omgivelser

Prest og visesanger Ivar Skippervold, Tore Thomassen, kvintetten Maxime, Terje Ellefsen og ikke minst folkrockbandet Glittertind stod på scenen i idylliske omgivelser. Sammen skapte de den lune stemningen Skjærgårdskonserten er kjent for.

Se flere bilder fra konserten i bildekarusellen øverst i saken.

Det var tett med båter under konserten. Foto: Rebecca Trondsen

Glittertinds første konsert i Lillesand

For Glittertind ble dagen ekstra spesiell. Det var alle første gang de holdt konsert i Lillesand, til tross for at frontfigur Torbjørn Sandvik er født og oppvokst i Lillesand.

Glittertind, med frontfigur og Lillesander Torbjørn Sandvik skapte god stemning i Hestholmbukta søndag ettermiddag. Foto: Rebecca Trondsen

— Vi har vel stort sett spilt i alle andre fylker, men aldri før på Sørlandet. Derfor er det veldig gøy å endelig få muligheten til det.Han synes konserten ble fin.

— Det var en veldig fin opplevelse. Alt det beste fra Lillesand er samlet på ett sted her. Det er godt å komme seg ut av "rockebulene" og ut i skjærgården, sier 30-åringen som de siste årene har hatt stor suksess med bandet.

Glittertind manglet ett bandmedlem under konserten. Det løste de ved å hyre inn Per Jakob Skaanes, som trolig er den eneste på Sørlandet som kan skilte med at han spiller på sag.

Stor suksess

For ett og et halvt år siden gjestet Torbjørn Sandvik og bandkollega Geirmund Simonsen "Lindmo" på NRK1. Flere fikk dermed øynene opp for folkrock-bandet.

Flere av sangene har også vært på A-listen til NRK P1. Mandag spiller Glittertind på Fiskebrygga i Lillesand.

— Hvordan tror du det blir å endelig spille konsert i hjembyen din etter suksessen med Glittertind?

— Jeg tror det blir veldig bra. Det gjenstår å se om det kommer noen folk da.