— Det er ofte sånn at pappa blir sendt med ungene til badeland mens mor vasker ut av leiligheten eller hytta. Det ser ut til å være standard prosedyre for mange. Og siden været dessuten er ganske stygt i dag har vi godt med folk her, sier Mia Moen. Hun er nestleder i Badeland på Hovden, og kunne på 1. påskedags formiddag rapportere om bra med besøk. I tall vil det si at det hadde kommet 100 stykker, og at tallet var stigende.

- Vi har plass til 350 stykker her, og toppen ble vel nådd påskeaften med 300 inne hele dagen, sier hun.

Sendt på spa

Stig Bjørge (t.h.) og Cato Larsen sier de har sendt konene på spa. Celine Kostøl Svendsen (t.v.) og Caroline Skaug Nilsen ferierer på Hovden for første gang. Foto: Richard Nodeland

Inne på Badeland treffer Fædrelandsvennen Stig Bjørge og Cato Larsen fra Grimstad. De kan bekrefte at de er her med barna sine.— Vi har lovt ungene å dra i badeland, så vi slipper ikke unna, humrer Bjørge. Men konene er altså ikke igjen og vasker noe sted.

— Vi er gode menn, så damene får dra på spa mens vi er her med ungene. Så har vi leid inn vaskehjelp til å vaske ut av leiligheten, forteller de to fornøyde mennene. De to familiene feirer påsken i en leilighet i Hovden sentrum.

Første gang

Det er plass til 300 stykker i Badeland på Hovden. 1. påskedag var det ikke helt fullt. Foto: Richard Nodeland

I boblebadet møter vi også kusinene Celine Kostøl Svendsen og Caroline Skaug Nilsen som er her sammen med familien.— På Hovden er vi garantert snø. Det er ikke i nærheten av det samme østpå, sier faren til Celine, som hopper oppi boblebadet etter bildet er tatt.

Det er første gang familien er på Hovden, men det ser ikke ut til å bli den siste.

«Kø hele tida»

— Det frister til gjentagelse, og vi har allerede vurdert å leie samme hytta som vi nå bor på til høsten, sier han.

Også hos Aquarama i Kristiansand var det mange som søndag oppsøkte varmere vann enn det som kom ned i bøtter og spann fra himmelen.

— Vi har kø hele tida, forteller servicemanager Jarle Drivenes hos Aquarama. Om formiddagen var det 700 inne, og Drivenes håper å få fylt opp til makskapasiteten 1000 i løpet av dagen.