KRISTIANSAND: — Påska er normalt en god periode for kinoene, men det er klart at besøket øker når det er gråvær som nå, sier kinodirektør Kim Skarning Andersen i Kristiansand.

I første del av påska, fram til og med skjærtorsdag, hadde Kristiansand kino 7000 besøkende. Kinoen holder langåpent hele påskeferien, men det er først i påskehelga at besøkstallet forventes å ta skikkelig av.

— Vi ser veldig tydelig at billettsalget øker i takt med skylaget. Vi håper på opp mot 15.000 besøkende denne påska. I år er det filmen «Batman v Superman» som nok vil oppnå størst besøkt. Men jeg har også store forhåpninger til familiefilmen «Kung Fu Panda 3» og «Risen». Sistnevnte skildrer Jesu død på en ny måte, sier Kim Skarning Andersen.

Flere barnefilmer

På langfredag var søsknene Sara Alexandra Trøite (9) og Brage Selås (19) fra Grim på kino for å se «Zootropolis».

— Vi er vel ikke så ofte på kino noen av oss, selv om jeg nettopp var og så «Deadpool», sier Brage Selås.

Tommy Johansen og Jarl Adrian Brynhildsvoll (8) fra Søgne er blant de mange som har vært på kino denne påska. Foto: Torbjørn Witzøe

Lillesøsteren forteller at hun senere i påska skal på Vitensenteret i Arendal.Tommy Johansen fra Søgne har med seg åtteråringen Jarl Adrian Brynhildsvoll på kino.

— Jarl Adrian har lenge gledet seg til å se «Kung Fu Panda 2», så da passet det bra at den filmen kom nå. Når alt er stengt i påska er det fint å kunne gå på kino, sier han.

Skjærtorsdag hadde Aquarama Bad 1500 besøkende, og nå håper ledelsen på mer regn. Foto: Torbjørn Witzøe

Mange badegjester— I det ufyselige været på skjærtorsdag hadde vi over 1500 besøkende inne i svømmeanlegget. Det er faktisk tre ganger så mange som på dagene i palmehelga, da været var fint. I vår bransje er det været som er sjefen, og vi ønsker oss mest mulig nedbør i helger og ferier, sier administrerende direktør Unni Mesel i Aquarama.

Det er likevel litt igjen til dagsrekorden Aquarama som ble satt på en regnfull dag i juli i fjor, da antall besøkende kom opp i 2150. — Tilreisende besøker oss gjerne uansett, mens fastboende ser mer på været før de finner fram badetøyet, sier Unni Mesel.

HR-sjef Hanne Bøckman i Sørlandsbadet i Lyngdal sier at de normalt har godt med besøk i påska. Men årets gråvær har fått ekstra mange til å ta turen til anlegget innerst i Rosfjorden. På skjærtorsdag hadde de 1450 besøkende, noe som er bedre enn samme dag i fjor. I påska åpnet også utendørssklia, men den var det stort sett bare barn som lot seg friste til å prøve i det sure været.

Lek og bowling

Også de som driver lekeland og bowlinghaller gleder seg over en grå påske.

— Jeg tør nesten ikke si det høyt, men vi er glad i dårlig vær. Besøket faller når sola skinner, sier Eyvind Taraldsen i Leos Lekeland i Kristiansand.

Avdelingsleder Dag Roar Viig i Metro Bowling forteller også om godt besøk denne påska.

— Vi har hatt spesielt mange barnefamilier innom, og så er det tydelig en del hytteturister som har behov for å skifte stue når sola uteblir, sier han.

Dyreparken vil ha sol

— På denne tiden av året trenger vi sol og varme for å få gode besøkstall, mens det om sommeren heller kan være overskyet. På langfredag var det nesten 6000 besøkende innenfor portene, og det er veldig bra med tanke på hvor tidlig påska kom i år, sier administrerende direktør Per Arnstein Aamot i Dyreparken.