Søket etter reketråleren ble gjenopptatt i går. Tirsdag ble båten lokalisert.

Lindesnes avis meldte først om funnet av båten.

— Relativt uskadet

— Fiskebåten ble funnet rundt klokka 16 tirsdag. Den ligger på 155 meters dyp og litt på skrå. Det var tilsynelatende relativt uskadet, så vidt jeg forstår, forteller politistasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon til Fædrelandsvennen.

Det er søkt med miniubåt flere ganger og posisjonen til båtens trålpose har vært kjent siden 1. mars. Tråleren lå i enden av denne vaieren.Reketråleren ble meldt savnet 12. februar. Gabrielsen medgir at det var fint å finne frem til båten.

Vil gjøre flere observasjoner

— Nå vil vi gjøre forsøk utover ettermiddagen og kvelden for å få sett inn i styrhuset og båten. Utfordringen er så se om miniubåtene kan gjøre observasjonene som er nødvendige for å fastlå om de omkomne er inni båten, sier han.

Det var brødrene Arnfinn (66) og Øystein Fjeldskår (63) fra Lindesnes som omkom etter at tråleren sank.

Representanter fra havarikommisjonen, politiet og operatørene bak søkeutstyret deltar i letingen, som ble startet mandag kveld fra kystvaktskipet Nornen. Ifølge Gabrielsen var det et sonarbilde som først påviste hvor Carina lå, før en miniubåt fra Seabed Services ble sendt ned for å ta bilder.

Arnfinn og Øystein Fjeldskår fra Lindesnes er savnet etter at reketråleren Carina gikk ned. Foto: Espen Sand/Mari Horve Reite (montasje)