TREFFPUNKT: Bildet viser hvilken del av lastebilen som har truffet minibussen hvor reisefølget fra Kristiansand satt. Foto: Kjartan Bjelland
LASTEBILEN: Kjøretøyet skal ha vært lastet med sand da den traff minibussen. Foto: Kjartan Bjelland

KISUMU: Det opplyser politisjef Patrick Wimangori ved Bondo police station til Fædrelandsvennen.

Minst fem år

— Etter kenyansk lovgivning vil sjåføren få minst fem års fengsel dersom han blir domfelt for uaktsomt drap. Han kan også bli dømt til fengsel på livstid, men jeg ønsker ikke å prosedere noe utfall i media før en rettssak, sier Wimangori til Fædrelandsvennen.

Den 25 år gamle sjåføren ble pågrepet og arrestert etter dødsulykken hvor Øystein Bronebakk fra Vennesla mistet livet. Han er nå løslatt. I henhold til kenyansk lov kan ikke personer sitte i varetekt over 24 timer.

Politiet har beslaglagt både lastebilen og minibussen hvor reisefølget fra Kristiansand satt. Wimangori opplyser at lastebilen ennå ikke er undersøkt, men at politiet vil undersøke kjøretøyets tilstand.

Tutet med hornet

Ulykkesstedet ligger på hovedveien vest for Kisumu. På det aktuelle stedet er det en tre-fire kilometer lang strekning uten noen kurve. Stedet er svært oversiktlig uten noen veikryss.

Fædrelandsvennen har vært på ulykkesstedet. Fremdeles er stedet preget av ulykken. Det ligger mye glassbrott og flere plastdeler i veibanen.

En rekke øyenvitner opplevde dødsulykken på nært hold. De forklarer til Fædrelandsvennen at bilen med skolefølget kjørte sakte. Bakfra skal lastebilen ha kommet i stor fart. Sjåføren skal ha tutet kraftig med hornet. Det framstod for vitnene som om lastebilen hadde mistet bremsene. Det store kjøretøyet skal ha kjørt inn i minibussen med stor kraft.

Innrømmer høy fart

LASTEBILEN: Kjøretøyet skal ha vært lastet med sand da den traff minibussen. Foto: Kjartan Bjelland

Politiet opplyser at kjøretøyet var tungt lastet ettersom sjåføren var på vei til Kisumu med sand. Sjåføren har imidlertid gitt en annen forklaring til politiet.— Sjåføren innrømmer å ha holdt høy fart, men han forklarer at sjåføren av minibussen svingte brått i det han skulle passere kjøretøyet, sier politisjef Wimangori til Fædrelandsvennen.

I ettermiddag blir det holdt minnestund for Øystein Bronebakk på reisefølges bosted i Kisumu.