– Det er fryktelig tungt å tenke på at hun ikke lenger er blant oss, sier Kathrine Mehlin, administrerende direktør i Boots Apotek, til Fædrelandsvennen.

Det var 35 år gamle Miriam Daniela Ayres Cea som ble drept i Arendal tirsdag morgen.

Det opplyste Agder politidistrikt fredag ettermiddag. Politiet opplyser at de frigir navn og bilde i forståelse med pårørende.

Fædrelandsvennen har snakket med bistandsadvokat Eva Johnsen Holm som sier at hun ikke har noen kommentar på vegne av de nærmeste pårørende.

Åpningsvakt

Kvinnen var svensk statsborger, men har bodd i Norge i mange år. Hun var gift og bosatt i Grimstad.

Miriam Daniela Ayres Cea døde ved Boots apotek i Arendal sentrum. Onsdag fikk politiet en foreløpig obduksjonsrapport som slo fast at kvinnen hadde blitt drept.

Hun var ansatt ved apoteket.

Cea hadde «åpningsvakt» ved Boots-apoteket, som i ukedagene har åpningstid klokka 09.00.

Politiet mener kvinnen ble utsatt for den dødelige volden utenfor apoteket klokka 09. Det ble forsøkt livreddende førstehjelp inne på apoteket, men livet hennes sto ikke til å redde.

Tirsdag ble en kvinnelig apotek-ansatt drept utenfor arbeidsplassen i Arendal sentrum. Her undersøker politiet en søppelkasse på utsiden av apoteket. Foto: Nicolai Gaustad Olsen

Politiet utelukker ikke at Miriam Daniela Ayres Cea var et tilfeldig drapsoffer.

Mann i 60-årene

Torsdag ettermiddag ble en mann i 60-årene bosatt i Arendal pågrepet og siktet for drapet. Boligen hans utenfor Arendal sentrum ble sperret av, og politiets krimteknikere har fredag gjort omfattende undersøkelser ved boligen.

Avhørene av mannen startet ved 11-tiden fredag på politihuset i Arendal, men ble avbrutt under en time senere. Mannen nekter foreløpig å forklare seg til politiet.

– Han har benyttet seg av sin rett til å ikke avgi forklaring til politiet. Og han har ikke ønsket å ta stilling til siktelsen, sier mannens forsvarer Joakim Boye til Fædrelandsvennen.

– Utrolig godt likt

Ansatte ved Boots-apoteket var fredag tilbake på jobb. Flere holdt rundt hverandre og gråt foran blomstene som er lagt ned ved apotekets inngangsparti. Foto: Anders Mjaaland

Ansatte ved Boots-apoteket var fredag tilbake, sammen med personer fra kommunen, utenfor apoteket hvor drapet skjedde tirsdag morgen.

Flere holdt rundt hverandre og gråt foran blomstene som er lagt ned ved apotekets inngangsparti.

– Miriam Daniela Ayres Cea var utrolig godt likt, både av kollegaer og kunder, sier Kathrine Mehlin, administrerende direktør i Boots Apotek.

– Hun var alltid imøtekommende, blid, sympatisk og hjelpsom. Hun ønsket å hjelpe alle som kom til apoteket, forteller direktøren.

Cea startet å jobbe på Boots Apotek i 2018.