– Status akkurat nå er at vi har bearbeidet mer etterforskningsmateriale og tatt en hel rekke med vitneavhør. Vi har fremdeles ingen mistenkte i saken, sier politiadvokat Vanja Bruvoll til Fædrelandsvennen under en pressebrief på politihuset i Arendal onsdag formiddag.

Avdøde var ansatt ved Boots apotek i Arendal sentrum, der hun ble funnet.

Kvinnen er svensk statsborger, men har bodd i Norge i mange år. Hun var gift og bosatt i en nabokommune.

– Vi jobber med å tegne oss et bilde av hendelsesforløpet, basert på blant annet vitneavhør, gjennomgang av et omfattende videomateriale og tekniske undersøkelser fra åstedet, sier Bruvoll.

Kan være tilfeldig offer

Administrerende direktør Kathrine Mehlin i Boots apotek har tidligere uttalt til Fædrelandsvennen at de har mistet en veldig nær kollega og god ansatt. Apotekkjedens kriseteam reiste etter hendelsen til Arendal for å ivareta ansatte og berørte.

Politiet har uttalt at de ikke utelukker at kvinnen var et tilfeldig offer.

– Basert på foreløpig informasjon kan det ikke utelukkes at avdøde er et tilfeldig offer. Politiet jobber med full styrke for å avklare dette, sa politiadvokat Vanja Bruvoll onsdag.

Økt beredskap

For å ivareta innbyggernes sikkerhet har politiet økt sin tilstedeværelse i Arendal. Folk er bedt å ha lav terskel for å ta kontakt med politiet.

– Vi har stor forståelse for at dette er en krevende situasjon. Saken har naturligvis høyeste prioritet for politiet og etterforskes med alle tilgjengelige ressurser, sier stabssjef Vidar Arnesen ved Agder politidistrikt.