KRISTIANSAND: I flere år har den 34år gamle politimannen jobbet med og blant rusmisbrukere og deres foreldre. En septemberdag i 2007 så han at en 22-åring solgte tabletter utenfor Kvadraturen videregående skole. Han kjørte etter i sivil politibil, og forfulgte narkoselgeren på en smal vei langs Otra. Politimannen ville stoppe 22-åringen. Han dyttet bort i 22-åringens sykkel med bilen slik at han falt. Senere hevder syklisten at han har fått omfattende kneskader.

22-åringen og hans far anmeldte politimannen. Spesialenheten for politisaker henla saken, men riksadvokaten krevde reaksjon og utferdiget et forelegg på 10.000 kroner. Det forelegget har politimannen nektet å vedta. Derfor endte saken i tingretten, der er politimannen er tiltalt for grov uforstand i tjenesten, legemsfornærmelse og for ikke å ha opptrådt aktsomt nok i trafikken.

Politimannen forklarte seg gråtkvalt i går om sin engasjement i jobben for rusmisbrukerne og arbeidet i politiets forebyggende avdeling.

– Det er å snu alt på hodet og tiltale meg for uforstand i tjenesten. Narkosalg utenfor en skole til en elev på skolen skulle vi reagere på, sa politimannen.

– Det jeg gjorde var en veloverveid og riktig handling, sa politimannen.

Han hadde massiv støtte fra et stort antall kolleger på tilhørerbenken i går.

Den fornærmede mannen på 22 år har flere narkoforhold bak seg. Han mente at han var blitt regelrett meiet ned av politimannen. Det var derfor han hadde anmeldte saken.

Forsvareren til politimannen krevde frifinnelse, mens aktor ba om at retten skal dømme mannen til å betale en bot på 10.000 kroner. I tillegg krevde fornærmedes bistandsadvokat dekket to-tre tusen i utgifter for hans klient, samt 20.000 i oppreisningserstatning.