FROLAND : — Han er ikke i stand til å huske hva som skjedde. Ut fra hva han husker fra før ulykken synes han det er rart at han skal ha kjørt, sier 31-åringens advokat, Pål Berg Helland til fvn.no.

— Han mener det ikke var han som kjørte?

— Det er korrekt, sier Berg Helland.

— Har han sagt noe om hvem som kjørte?

— Det har jeg ingen kommentar til, sier advokaten.

Avhørt på sykehus

31-åringen var den eneste som overlevde da en bil med tre personer havnet i fjellveggen i Froland søndag ettermiddag. To menn på 27 og 42 år omkom på stedet, mens 31-åringen ble sendt til sykehus med lettere skader.

Les også: To menn omkom i trafikkulykke i Froland

Han var tirsdag fremdeles medtatt, men i god nok form til at politiet fikk legens tillatelse til å gjennomføre et avhør av ham.

— Han ble avhørt på sykehuset. Hva han har sagt ønsker vi ikke å gå ut med foreløpig, sier etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen ved Arendal politistasjon.

Reiersølmoen vil heller ikke si noe særlig om hva 31-åringen er siktet for. Etter ulykken ble han formelt siktet for promillekjøring, hovedsakelig fordi han ble pålagt å avlegge en blodprøve, som er normal prosedyre i alvorlige ulykker.

— Siktelsen ble ikke endret etter avhøret, sier Reiersølmoen.

Etter det fvn.no forstår vil 31-åringen også bli siktet for andre forhold, som ikke er knyttet til søndagens ulykke.

— Han stiller seg relativt uforstående til siktelsen, sier Berg Helland, som tirsdag kveld ikke hadde full oversikt over hva disse forholdene går ut på.

Preget av ulykken

Advokaten var ikke til stede under avhøret, men har snakket med 31-åringen i etterkant. Arendal-mannen var da preget av den alvorlige ulykken, som resulterte i at to av 31-åringens kamerater mistet livet.

— Han er svært sorgtynget og deprimert. Han har også ganske store smerter etter skadene han selv fikk i ulykken, sier Berg Helland.

Dar redningsmannskapene kom til ulykkesstedet, hadde 31-åringen kommet seg ut det brennende bilvraket ved egen hjelp. På sykehuset ble det konstatert at han hadde pådratt seg en hjernerystelse, samt skader i en arm og i ansiktet.

Arendal-mannen er registrert som eier av ulykkesbilen. Bilen, en 1990-modell Mitsubishi Lancer GLXi, kjøpte han for om lag 14 dager siden.

Fant narkotika i bilen

Politiet er nå ferdige med å undersøke bilvraket, men kan foreløpig ikke si noe om hvor høy farten var da den traff fjellveggen. Det er på det rene at farten var høy, men hvor høy den var blir først klart når politiet har analysert bremse- og skrensespor og sammenholdt dette med blant annet dekkenes egenskaper.

Da politiet undersøkte ulykkesbilen ble det funnet en mindre mengde narkotika.

— Det er snakk om et ganske bagatellmessig beslag og vi vet ikke hvem stoffet kan knyttes til, sier politiadvokat Julie Johanne Møller Digre i Agder politidistrikt.

Flere vitner er avhørt i saken. Et av dem har forklart at vedkommende ble forbikjørt av ulykkesbilen i høy fart like før kollisjonen. Ingen så selve ulykken, men andre vitner har forklart seg om hva som skjedde før og etter. Bilen med de tre kom sørover etter å ha vært på en adresse ved Bøylefoss.

— Vi har vitneutsagn som bekrefter at de tre satte seg inn i bilen. Men vi har ikke fått bekreftet hvem av dem som kjørte, sier Møller Digre.

Sikret seg blodprøver

Politiet har sikret seg blodprøve fra alle tre som satt i bilen, også de to omkomne.

— I denne saken er vi ikke sikre på hvem som kjørte. Det er også vanlig å ta blodprøver av omkomne, ettersom dette er informasjon som benyttes i statistiske sammenhenger, sier Møller Digre.

Resultatet av blodprøvene er først klare om rundt fire ukers tid.