ARENDAL: — Legen har bestemt at han ikke kan avhøres i dag, sier Jens Martin Reiersølmoen, etterforskningsleder ved Arendal politistasjon, til fvn.no mandag ettermiddag.

Den 31 år gamle mannen fra Arendal er fortsatt innlagt på sykehus. Han skal ikke ha blitt alvorlig skadet i ulykken.

Politiet arbeidet i dag med flere tekniske undersøkelser og avhør av vitner etter dødsulykken på Espeland i Froland søndag ettermiddag.

— Det var ingen som så selve kollisjonen, men vi har snakket med vitner om hva som skjedde før og etter ulykken, sier Reiersølmoen.

Høy hastighet

Blant disse vitnene er en person som ble forbikjørt av ulykkesbilen før kollisjonen. Ifølge vitnet holdt bilen da høy fart.

Reiersølmoen ønsker foreløpig ikke å gå nærmere inn på hva de ulike vitnene har forklart. Han vil heller ikke spekulere i hastigheten til ulykkesbilen, men det er på det rene at sjåføren ikke holdt fartsgrensen på 80 km/t.

— Skadene på bilen sier litt om hastigheten, sier Reiersølmoen.

Uklart hvem som kjørte

Etter å ha truffet fjellveggen ble bilen nærmest delt i to. Naboer som hørte smellet kom deretter løpende til med brannslukkingsapparater, ettersom bilvraket sto i full fyr i veibanen.

Det er foreløpig ikke klart hvem av de tre som kjørte bilen. 31-åringen som nå er innlagt på sykehus er registrert som eier av ulykkesbilen.

Da redningsmannskapene kom til stedet var 31-åringen bevisst og hadde kommet seg ut av bilvraket på egen hånd.

Navnene til de omkomne ble i dag frigitt av politiet, etter at de pårørende var blitt varslet. De to som omkom i ulykken var 42 år gamle Johnny Gundersen fra Grimstad og 27 år gamle Håvard Krøger Mjåvatn fra Arendal.