LINDESNES: Lørdag morgen våknet nestleder i KrF, Dagrun Eriksen, til en mobiltelefon og Twitter-konto full av støtteerklæringer.

— Jeg setter stor pris på det. Det strømmer inn fra hele landet, sier Dagrun Eriksen, som skal bruke helga med familie i Lindesnes. Hun har ikke tenkt å invitere pressen på besøk.

Støtteerklæringer hjelper likevel ikke på faktum. Hun ble vraket som Vest-Agder KrFs stortingsrepresentant.

— Det var selvsagt en stor skuffelse ikke å bli valgt. Samtidig var nominasjonsmøtet godt for meg. På nominasjonsmøtet snakket mange om hva jeg har gjort for KrF og Sørlandet, det var godt å få lov til å se seg selv gjennom andre, sier Eriksen.

Trollet i Kristiansand

Hun er ikke slagen, og sier hun ikke er bitter. Bare skuffet. Nå vil hun se framover. Dagrun Eriksen har allerede konkludert med at det kan komme noe godt ut av hennes store nederlag på nominasjonsmøtet i Vest-Agder KrF.

— Kanskje vi nå kan snakke åpnet og sant om flere ting. At trollet sprekker nå, sier hun. - Hva mener du med det?

— Det er mange unge og lovende som har vært med én periode, men som burde blitt løftet fram. Kristiansand bør tenke over hvorfor så mange ikke blir med videre. Jeg har greid å henge med, til nå. Det er helt legitimt å ha de holdningene som ledelsen i Kristiansand står for, vi skal ha plass til dem. Men hvordan skapes det rom for mangfold og for nye mennesker, sier Dagrun Eriksen.

Hun viser for eksempel til at tidligere ordfører, Jan Oddvar Skisland, gikk av etter fire år, og meldte seg ut av partiet. Ellers vil hun ikke nevne noen konkret.Fredag kveld sa hun rett ut at Kristiansand KrF har motarbeidet henne helt siden hun kom inn på Stortinget i 1997. Da ble hun valgt med støtte i nesten hele Vest-Agder, mens Kristiansand KrF heller ville ha Harald Sødal på sjetteplass enn Dagrun på andreplass, etter Jon Lilletun.

— Er det tabben din, at du aldri greide å få til et samarbeid med det største lokallaget?

— Jeg kan ikke se det slik. De siste årene har det vært langt flere henvendelser fra meg om kontakt, enn andre veien. Jeg har forsøkt hele tiden.

Ser lyst på fremtiden

Det er KrFs første nestleder som Kristiansand KrF har hatt dette forholdet til. Det store spørsmålet nå er om Dagrun Eriksen kan fortsette i den posisjonen. Partileder Knut Arild Hareide har bedt henne fortsette. Selv sier hun:

— Det føles lystbetont. Det er mange eksempler på at nestledere ikke sitter på Stortinget.

— Fremtiden bekymrer meg ikke. Jeg er fremdeles ung, og sikker på at spennende oppgaver venter, sier Dagrun Eriksen.